R5 1600 AF overclock yapma

ronark

Hectopat
Merhaba, işlemcime overclock yapmayı düşünüyorum nasıl bir yol izlemeliyim ve BIOS ayarlarım ne şekilde olmalı?

Sistem.
Ryzen 5 1600 AF.
ASUS Radeon RX 550 Evo Phoenix 4 GB.
B450M S2H.
Thermaltake Litepower 550W.
G.Skill 8 GB 3000MHz.

Stok soğutucuyla yapabilirsin, benzer sistem kullanıyorum [email protected] adresinden yardımcı olabilirim. Gigabyte anakartlara overclock yapmak diğer anakartlara göre biraz daha zor olur eğer çok kararlıysan ufak voltaj arttırıp 4GHz'leri rahatlıkla görebilirsin.

Ben daha önce çok kişiye yaptırdım, gayet basit, sadece arayüzü karışık.
Merhaba, işlemcime overclock yapmayı düşünüyorum nasıl bir yol izlemeliyim ve BIOS ayarlarım ne şekilde olmalı?

Sistem.
Ryzen 5 1600 AF.
ASUS Radeon RX 550 Evo Phoenix 4 GB.
B450M S2H.
Thermaltake Litepower 550W.
G.Skill 8 GB 3000MHz.

Stok soğutucu mu var? 1600 AF voltaj eğrisi çok kötü, gerçi genel olarak Zen+ verimsiz, o yüzden soğutucu olmadan pek OC önermem.

Ben daha önce çok kişiye yaptırdım, gayet basit, sadece arayüzü karışık.

Hocam o arayüzü anlayamadığı için overclock yapamayan birçok kişi var, tabii gayet basit ama her şey elle ayarlandığı için ilkte yapmak zor gibi geliyor.

Hocam RX 550'yi 10 yıllık işlemci bile besler O.C yapman oyunlarda hiçbir performans artışı sağlamayacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı