R5 1600 AF oyunlarda 82 dereceyi görüyor

Yanlış değilsem bu işlemler için b serisi chipset lazımm maalesef bende A320M-H var.

Bir şey fark ettim de 1600 AF 65W TDP'ye sahip yazıyor yalnız AIDA 64 stres testinde bu işlemci 88W tüketimlere ulaşıyor. Normal midir yoksa Extreme bir durum mu var?

Son düzenleme:

Ben o işlemci ile çok tuhaftır ki 180W bile gördüm (anlık 1.5v), normal değil UV ile düzelir.

Ah zamanında 180TL farkla B450M-H alsaydımda şimdi bunlarla uğraşmasaydım, A320 ile yapabileceğim bir şey yok mu?

UV dışında bir şey öneremeyeceğim, bende 3.7GHz sabit ve 1.25v ile kullanıyordum stok soğutucu ile 70 dereceyi geçmezdi, ancak frekans sabitleme sanırım sizde çalışmayacak.

Şimdi şöyle, sen stress testi yaparak bunu atman hatalı sonuç verir. Benchmark uygulamaları normalden fazla yüklenir bu da işlemcinin güç limitine erken ulaşmasına neden olur. Sonuç olarak frekanslar düşük çıkar. Önemli olan işlemcinin boost olabilmesi için gerekli şartları oluşturmak gerek. 82 derece bu işlemci için kritik yüksek bir seviye değil. Daha hafif bir benchmark olan CPU-Z'yi denerken (stress değil) frekansları kontrol eder misiniz? ilk çoklu sonra tekli çekirdek testi olacak. Tekli çekirdek test edilirken, boost frekansa çıkması gerek. Tam 3.6 GHz olmasa da en azından 3.55 GHz gibi bir değere çıkması lazım.

Tekliyi test ettiği esnadaa SS aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…