R5 1600 AF RX 6500XT Insurgency: Sandstorm FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 11

oğuzhan117

Kilopat
RAM
16 gb ddr4 3200 mhz
SSD veya HDD modeli
gigabyte 240 gb ssd
Ekran kartı
rx 6500xt
Anakart
a320ms2h
İşlemci
ryzen 5 1600 af
Arkadaşlar oyunda acayip donma ve kasma var. Ne yapacağımı bilmiyorum. Normalde 1600x900p çözünürlükte ve Low ayarlarda oynuyorum ama 1280x720p çözünürlüğe kadar düşürüp V-Sync'yi açıyorum yine de donuyor takılıyor.

Anladığım kadarıyla Online bir oyun birden fazla ihtimal var ama ya belli yerlerde oyuncuların yanında işlemci zorlanıyor ya da FPS sınırını açmamış olabilirsiniz ekran kartınız zorlanmasada işlemciniz o FPS'i vermek için işlediği paket artıyor çözünürlük düşünce yani çözünürlüğü düşürünce FPS sınırını açmayı unutmayın

Denedim ama sonuç yine aynı 800x600 Low'ya da 1600x900 ultrada aynı hep donma takılma.

O zaman ya ara sıra ısındığı için ya da darboğaz olabilir.

Online oyun oyuncu dolu yerlerde işlemci kullanımı çok artabilir zaten böyle bile darboğaz var ekran kartı %90 altıysa darboğaz vardır genelde.

Ekran kartı kullanımı 70'in üzerine çıkmıyor işlemci kullanımı'da 50'nin üzerine çıkmıyor.

Ekran kartı kullanımı 70'in üzerine çıkmıyor işlemci kullanımı'da 50'nin üzerine çıkmıyor.

Oyunlarda zaten tüm çekirdekler kullanılmaz o yüzden oyunlarda tek çekirdek performansına bakılır. Hem işlemci güçsüz hem de ekran kartı biraz güçlü bence darboğaz var bence bir ayarları yükselterek dene. Olmazsa PCI-e slotunda 3.0 olduğu için tam performans alamıyor olabilirsin ama o pek ihtimal gelmedi.

Şu an akıcı hiçbir sorun yok ayarlar üzerinde biraz oynama yaptım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…