R5 1600 AF - RX 6650 XT sistemde darboğazı azaltmak için ne yapılmalı?

361370

Kilopat
Makaleler
1
Elimde 1600 AF işlemcim var ve 4GHz frekansına OC ettim ve hala cayır cayır darboğaz yaşıyorum tamamen çözmekten ümitli değilim fakat Max %10 olsa yeterli VSR ile 2K oyun oynayabilirim fakat gerçek 2K olmadığı için hemen soğuyorum, Smart acces Memory açık ve darboğazı azaltmak için ne yapabilirim?

Hocam testlerde o islemci o ekran kartini besliyor.

Besleyemez. R5 2600 bile RTX 3060'ı besleyemiyordu.
6650 XT, 3060'dan daha güçlü bir kart. R5 1600 AF ise 2600'den bir tık daha güçsüz bir işlemci.

Kullanıcının yapabileceği şeylerden biri çözünürlük ölçeği olan oyunlarda bu ayarı arttırmak. RDR2 gibi oyunlarda çok daha iyi görüntü veriyor bu ayar.

İmkansız, link atabilir misiniz?

Mantıklıymış fakat çoğu oyunda bu seçeneğe yer verilmiyor.
@Sir Benjamin @kino hocam görüşünüz nedir?

Son düzenleme:
Bunlar harici benim bildiğim bir tek işlemcini upgrade edebilirsin zaten, overclock, VSR falan da var. FPS sınırlama online oyun haricinde yüksek FPS derdin yoksa sınırlayıp olabilir. Ben öyle yapıyorum yani bazen, 165FPS'e sabitleyip keyfime bakıyorum yorulan bir şey yok.

Hocam yorulma konusunda sorunum yok ama yani psikolojik olarak darboğaz olmasa ve moniyör 2K olsa dert etmeyeceğim fakat idare etmek durumunda olduğum için darboğaz normal olsa bile düşürmek istiyorum.

Anlıyorum o konuda sıkıntı yok, dediğim gibi AAA oyunlarda FPS sınırlama yapabilirsin. En azından FPS sınırladığını bilerek darboğazı unutursun, elinde overclock ve VSR'den başka bir şey olmadığı için en azından psikolojik boyutu halletmiş olursun yani.

Teşekkürler hocam.

Ryzen 5 2600 RX 5600XT yer yer darboğaz yapıyordu Ryzen 5 1600 RX 6650 XT bariz darboğaz yapar zamanında bende 2600 ve RX 5600XT kullandım Ryzen 5 5600 geçince sistemdeki oyunlar yağ gibi akmaya başladı eğer durumunuz el veriyorsa sizde Ryzen 5 5600 alın o işlemci ile o ekran kartına yazık etmeyin.

Hayır hocam tabii ki etmeyeceğim fakat bana tam potansiyeli maliyetli olacak elimde B450 chipsete sahip en iyi VRM'lere ve ses yongasına sahip anakartı bile var ama işte pcle 4.0 değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…