Çözüldü R5 1600 AF sistem mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Aciz PC ci

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600
RX 6600
240 M2 SSD
ASUS B450 DRAGON
2TB HDD
Merhaba R5 1600 AF.
İkinci el aldığım MSI RX 580 8 GB.
James Donkey 250 GB M.2 SSD.
8 GB Corsair RAM.
Gigabyte b 450M S2H anakart sistemim bu şekildeydi, ve maddi durumum olmadığı için platoon 400 Watt 50 Hz 4'a bir PSU ile idare ediyordum. Ekran kartım zaten standart 35 Watt tüketiyordu ve bu 100 Watt'ı geçmediği zaman sorunsuz oyunumu oynuyordum, ama bazen 110 Watt falan çektiği zaman ya oyunu kapatıyor ya da PC'yi kapatıyordu. 2 ay kadar kullandım arada sırada da mavi ekran yiyordum ve PSU'yu değiştirmem gerektiğinin farkındaydım ama bütçem müsait değildi. Ne yaptım, ettim 600 Watt 80 Plus Bronze sertifikası olan versatile marka PSU'yu aldım. İlk taktım ve calıştırdım hatta FurMark testi de yaptım ekran kartı 150 Watt'lara kadar çekti sorun yaşamadım. Hatta arkadan CPU testi falan da açtım kapanacak mı dıye ama kapanmadı. Sevindim tabii PSU sorunu hallettim diyordum ama oyuna girip video kayıt edeyim dedim mavi ekran yedi. Ekran kartının sürücüsünü falan güncelledim yeniden başlatırken tekrar mavi ekran yedı. Sorunu nasıl cözeriz? Önceden GTA 5 oynayayım dediğim zaman PSU yetmediği için kapanıyordu ama şimdi de oyun donup kapanıyor bir sorun var PC'de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ekran kartı sürücünü güncelle.

En başta DDU ile var olan ekran kartı sürücünü sil. Sonra ekran kartının kendi sitesinden en güncel WHQL imzalı sürücüyü indir.

DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi | Technopat Sosyal

"sfc /scannow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Easy Anti-Cheat kaldır. Mavi ekran sorunun geçince tekrar yükleyebilirsin.

Eğer tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyanı paylaş.

BIOS sıfırla. Yani fabrika ayarlarına getirin.

Yok mu bir çözüm hocam.

Yüksek grafikte oyun oynayamıyorum diye konu açabilirsin. Bu konu hakkında bilgili üyeler mesaj yazacaktır.

Ben şu an sadece kurallar gereği sadece mavi ekran tarafı ile uğraşıyorum. Eğer tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyanı paylaş.

Peki o şekilde bir konu oluştururum ayrıca çok teşekkür ederim sorunumu çözdüğünüz için.

Rica ederim. Eğer tekrar mavi ekran alır iseniz buradan minidump dosyanı paylaşarak devam et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…