R5 1600 AF sistemde CSM kapanmıyor

Makaleler
4
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Yükseklisans
RAM
Biostar 8+8 16GB 3600 MHz CL18
SSD veya HDD modeli
Seagate SSD
Ekran kartı
GT 1030
Anakart
Gigabyte B450M S2H V2
İşlemci
R5 1600 AF
Arkadaşlar merhaba,

Yeni topladığım cihaza sıfırdan Windows 10 kuracağım fakat yaşadığım sorunlar şunlar;

• Öncelikle kurulum ekranında SSD'yi seçtiğimde bölüm oluşturamadık/bulunamadı şekilde hata aldım. (biçimlendirdim fakat işe yaramadı.)
  • Kurulum USB'sini UEFI (CSM yok) şeklinde Rufus'tan yazdığım için CSM kapatayım dedim fakat BIOS üzerinde CSM aktif, Secure Boot pasif gözüküyor. Secure Boot aktif edebilmem için CSM'yi kapatmam gerekiyor. CSM kapatınca görüntü alamıyorum ve BIOS sıfırlamam gerekiyor.
  • GT 1030 belki UEFI desteklemiyordur diye sırayla mining sistemimden çıkardığım 1660 Ti ve 1660 Super kartlar ile de denedim sonuç hüsran.
@Recep Baltaş ne yapabilirim bu durumda?

Son düzenleme:
Zaten öyle yapıyorum lütfen dikkatli okuyun :)

• Kurulum USB'sini UEFI (CSM yok) şeklinde Rufus'tan yazdığım için CSM kapatayım dedim fakat BIOS üzerinde CSM aktif, Secure Boot pasif gözüküyor. Secure Boot aktif edebilmem için CSM'yi kapatmam gerekiyor. CSM kapatınca görüntü alamıyorum ve BIOS sıfırlamam gerekiyor.
Rufus yazmışsınız? Ben Rufus demiyorum Windows sitesinden indirilen yükleyiciyi diyorum?

Rufus yazmışsınız? Ben Rufus demiyorum Windows sitesinden indirilen yükleyiciyi diyorum?
Hocam sıkıntı UEFI ile yükleyemiyorum sorun orda. Anakarttan CSM devre dışı bırakıp Secure boot aktif edemiyorum.

Şimdi Rufus da çeşitli ayarlar yapılıyor ancak Windows'un kendi indirme aracında böyle bir şey yok her şey otomatik indirin, BIOS'a gerekirse reset atın. Yüklemeyi deneyin. Çok Windows yükledim hiç CSM Secure Boot vs bugüne kadar sormadı etmedi? O yüzden dedim. Ayrıca 1030 vs ekran kartının UEFI ile alakası yok o konuda rahat olun. SSD ise onu bilemedim neden öyle dedi? SSD'yi silin sonra tekrar oluşturun seçin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı