R5 1600 AF sistemde görüntü gidiyor

Makaleler
1
Sistemimi daha dün SSD olmadan topladım ve elimde olan HDD'ye Windows'u kurdum. Valorant yüklemeyi denerken yarısına kadar indikten sonra monitörden görüntü gitti. Bilgisayarı kapatıp açtığımda sorunsuz şekilde açıldı. Sabah kalktım oyunu biraz daha indirdim ve tekrar oldu.

Ryzen 5 1600 AF.
B450M S2H.
ASUS GT 730 4 GB.
XPG 2x8 3200 MHz RAM.
Corsair CV550 PSU.
Seagate 320 GB HDD.

SSD henüz gelmediği için HDD ile deneme yaptım fakat dediğim hata ile karşılaştım.

Sistemde eski 2 parça bulunuyor HDD ve ekran kartı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diskten kaynaklanması mümkün mü mavi ekran vermiyor görüntü gidiyor.
Ekran gittiğinde işletim sisteminin arkada çalıştığından emin misiniz? Eminseniz sorun ekran kartı kaynaklı olabilir. Ancak disk hasarlıysa indirme işlemi gibi işlemler diskin okuma/yazma işlemlerini sıkıntıya sokuyor olabilir ve neticesinde sistem çöküyor olabilir.

Açıkçası sistemin çalıştığından emin değilim ben en iyisi sağlık testi yapıp size döneyim.

Açıkçası sistemin çalıştığından emin değilim ben en iyisi sağlık testi yapıp size döneyim.
Fanlar dönüyorsa sistem çalışıyordur. Banada benzer olmuştu monitörün gücü gidince bilgisayarda kapanıyordu. Farklı prizlerde deneyince monitörde sıkıntı olduğunu anladım.

Hdd sağlık tesitini açıp pc başından ayrıldım ve geldiğimde yine aynı sorun olmuştu monitörde sinyal yok ve sistem çalışıyor @Kemânkeş-
Bilgisayar görüntü vermeyince monitör sinyali keser. HDD sıkıntılı olabilir büyük ihtimalle markası ve modeli nedir? Ayrıca kaç yıllık?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…