R5 1600 AF sistemde görüntü gidiyor

Makaleler
1
Sistemimi daha dün SSD olmadan topladım ve elimde olan HDD'ye Windows'u kurdum. Valorant yüklemeyi denerken yarısına kadar indikten sonra monitörden görüntü gitti. Bilgisayarı kapatıp açtığımda sorunsuz şekilde açıldı. Sabah kalktım oyunu biraz daha indirdim ve tekrar oldu.

Ryzen 5 1600 AF.
B450M S2H.
ASUS GT 730 4 GB.
XPG 2x8 3200 MHz RAM.
Corsair CV550 PSU.
Seagate 320 GB HDD.

SSD henüz gelmediği için HDD ile deneme yaptım fakat dediğim hata ile karşılaştım.

Sistemde eski 2 parça bulunuyor HDD ve ekran kartı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar görüntü vermeyince monitör sinyali keser. HDD sıkıntılı olabilir büyük ihtimalle markası ve modeli nedir? Ayrıca kaç yıllık?
Seagate 7200.11 320Gb 5 yıldan fazla olması gerek bugün ssd gelecek ve onda deneyeceğim ama bu durum gerçekten can sıktı.
Bilgisayar görüntü vermeyince monitör sinyali keser. HDD sıkıntılı olabilir büyük ihtimalle markası ve modeli nedir? Ayrıca kaç yıllık?
Hdd kaynaklı olsa bile mavi ekran vermeden ve hiç sorun çıkarmadan açılması saçma değil mi?

Hocam belki de daha basit düşünmeliyiz bilgisayarınız kendini uyku moduna falan almış olmasın.

Seagate 7200.11 320GBGb bu gün SSD gelecek ve onda deneyeceğim ama bu durum gerçekten can sıktı.
Hocam büyük ihtimalle SSD'niz Seagate'nin "BarraCuda" modeli. Çoğu kişi alınmamalı diyor zaten. Ayrıca kabloları kontrol etmişsinizdir umarım. Tam takmamışda olabilirsiniz.
Hocam belki de daha basit düşünmeliyiz. Bilgisayarınız kendini uyku moduna falan almış olmasın.
Uyku moduna girseydi arkadaş bir şey yaptığında monitör geri gelirdi ve sinyali kesmezdi.

Mavi ekran Windows'dan kaynaklı bir şey. HDD direk kapanırsa bilgisayar görüntüyü keser. Ama Windows'da sıkıntı çıkıp bir şey olursa mavi ekran alırsınız. Yani ben öyle biliyorum yanlışım varsa beni düzeltin. 5 Yıldan fazla dediğinize göre büyük ihtimal sıkıntı HDD'de. Kocaman 5 yılı o HDD'le geçirmek büyük bir başarı doğrusu

Hocam şimdi sorunun kaynağı olabilme ihtimali olan 2 şey var biri ekran kartı biri HDD ekran kartını çok kez FurMark testine soktum ve hiçbirinde kapanmadı ama halen ekran kartı ihtimali verme sebebim ekran kartının daha önce takılı olduğu çok eski bir sistem elektrik kesintilerinden dolayı bozuldu ve ekran kartını da etkilemiş olabileceğini düşünüyorum fakat sorunun gerçekleme anlarına bakarsak hepside HDD üzerinden olan işlemler umarım sorun HDD dedir.

HDD'de sıkıntı var herhalde. Direkt kapanıyorsa PSU'da da sıkıntı olması muhtemel. Ekran kartını ve RAM'leri çıkarıp uçlarını yumuşak bir silgi ile silin sonra tekrar takın. Buna benzer bir şey yaşadığımda böyle yapmıştım ve sorun çözülmüştü.

HDD testi için de bilgisayarın başından ayrılmayın ara ara bir şeyler yapın ki uyku moduna geçmesin.

Hocam Hdd olsa mavi ekran falan bilmiyorum bir belirtisi olmaz mıydı PSU m çok yeni ve iyi bir model Corsair Cv550w
Belirti vermeyedebilir. Sonuç olarak eski bir disk. Test yaparken başında bekleyin. PSU'nun da modeli ne olursa olsun sorun çıkarma ihtimali var. Dediğim silgi yöntemini de uygulayın. Silgi ile SATA kablosunun uçlarını ve harddiskin pinlerini de silin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…