Valorant yükleyip sildikten sonra olmaya başladı birkaç gün sonra, SFC dosya taraması yapıldı ekran kartı güncellemesi yapıldı fakat PC arada kapanıyor falan garip bir şeyler olmaya başladı. Video izlerken yedim bir tane mavi saldım sonra onu eklemedim klasöre.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
www.technopat.net
Rich (BB code):
0: kd> lmvm nvlddmkm
Browse full module list
start end module name
fffff805`9ae70000 fffff805`9e7e8000 nvlddmkm T (no symbols)
Loaded symbol image file: nvlddmkm.sys
Image path: nvlddmkm.sys
Image name: nvlddmkm.sys
Browse all global symbols functions data
Timestamp: Fri Sep 1 19:03:39 2023 (64F20B5B)
CheckSum: 03876403
ImageSize: 03978000
Translations: 0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4
Information from resource tables:
Ağ sürücülerini kontrol et ve güncelle. Formattan sonra düzgün yüklenmemiş olabilirler.
Geri kalan dosyalara bakarsak; UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION (154) hatası var, sistemin çöktüğü sırada yaptığı işlem MemCompression olarak görünüyor. Sistemde 8gb ram kullanıyorsun bu yeterli gelmiyor ve disk üzerinden bu işlemler oluyorsa disk hatası olma ihtimali var.
Buna ek olarak ram hatası da olma ihtimali var.
Diskinde yeterli alan var mı? en az 25gb bir alanın boş olduğunu düşünüyorum.
About CrystalDiskInfo A HDD/SSD utility software which supports a part of USB, Intel RAID and NVMe. Aoi Edition Standard Edition Shizuku Edition Kurei Kei Edition Download System Requirements OS Windows XP/Vista/7/8/8.1/10/11Windows Server 2003/2008/2012/2016/2019/2022/2025 Architecture...
Selam, bugün sizlerle akıllarda soru işareti bırakan sanal bellek konusunu ele alacağız. Öncelikle sanal bellek nedir ve ne işe yarar bunu bir görelim. Sanal bellek; sisteminizde bulunan fiziksel RAM’in yetmediği durumlarda devreye giren ve RAM’i taklit eden bir yapıdır. Tabii bu yapı bizim...
Windows + R tıklayıp boşluğa eventvwr yazıp enter'a basın. Sizden istenilen*** hangi bölüm ise 1 yazılı yerden oraya sağ tıklayın. Eğer Yönetim olaylarından alacaksanız ona sağ tıklayıp resimdeki 2 olarak işaretlenmişi seçin. **İstenilen: Uygulama, Kur ve Sistem çıktılarını paylaşın. Eğer...
www.technopat.net
Diğer bir hata olarak WIN32K_CRITICAL_FAILURE (164) var.
Herkese merhabalar, bu rehberimde sizlere eksik ve bozuk SYS dosyalarını nasıl onaracağınızı söyleyeceğim. İlk olarak CMD yönetici olarak çalıştırmamız gerekiyor. Önemli not: Yönetici olarak çalıştırmadan komutları girerseniz komutlar işe yaramaz. Bu kodları birer birer sıra ile girelim...
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
www.technopat.net
Rich (BB code):
0: kd> lmvm nvlddmkm
Browse full module list
start end module name
fffff805`9ae70000 fffff805`9e7e8000 nvlddmkm T (no symbols)
Loaded symbol image file: nvlddmkm.sys
Image path: nvlddmkm.sys
Image name: nvlddmkm.sys
Browse all global symbols functions data
Timestamp: Fri Sep 1 19:03:39 2023 (64F20B5B)
CheckSum: 03876403
ImageSize: 03978000
Translations: 0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4
Information from resource tables:
Ağ sürücülerini kontrol et ve güncelle. Formattan sonra düzgün yüklenmemiş olabilirler.
Geri kalan dosyalara bakarsak; UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION (154) hatası var, sistemin çöktüğü sırada yaptığı işlem MemCompression olarak görünüyor. Sistemde 8gb ram kullanıyorsun bu yeterli gelmiyor ve disk üzerinden bu işlemler oluyorsa disk hatası olma ihtimali var.
Buna ek olarak ram hatası da olma ihtimali var.
Diskinde yeterli alan var mı? en az 25gb bir alanın boş olduğunu düşünüyorum.
About CrystalDiskInfo A HDD/SSD utility software which supports a part of USB, Intel RAID and NVMe. Aoi Edition Standard Edition Shizuku Edition Kurei Kei Edition Download System Requirements OS Windows XP/Vista/7/8/8.1/10/11Windows Server 2003/2008/2012/2016/2019/2022/2025 Architecture...
Selam, bugün sizlerle akıllarda soru işareti bırakan sanal bellek konusunu ele alacağız. Öncelikle sanal bellek nedir ve ne işe yarar bunu bir görelim. Sanal bellek; sisteminizde bulunan fiziksel RAM’in yetmediği durumlarda devreye giren ve RAM’i taklit eden bir yapıdır. Tabii bu yapı bizim...
Windows + R tıklayıp boşluğa eventvwr yazıp enter'a basın. Sizden istenilen*** hangi bölüm ise 1 yazılı yerden oraya sağ tıklayın. Eğer Yönetim olaylarından alacaksanız ona sağ tıklayıp resimdeki 2 olarak işaretlenmişi seçin. **İstenilen: Uygulama, Kur ve Sistem çıktılarını paylaşın. Eğer...
www.technopat.net
Diğer bir hata olarak WIN32K_CRITICAL_FAILURE (164) var.
Herkese merhabalar, bu rehberimde sizlere eksik ve bozuk SYS dosyalarını nasıl onaracağınızı söyleyeceğim. İlk olarak CMD yönetici olarak çalıştırmamız gerekiyor. Önemli not: Yönetici olarak çalıştırmadan komutları girerseniz komutlar işe yaramaz. Bu kodları birer birer sıra ile girelim...
Sağolun hocam deneyeceğim. Bu arada bir şey soracaktım bende de windbg uygulaması yüklü fakat minidump dökümanları açılmıyor nedense, önceden açılıyordu sonra bir anda açılmamaya başladı minidump basınca bir şey yüklüyor fakat rapor çıkartmıyor yine beyaz akran da kalıyor debugger, silip yükledim yine açmıyor
Sağ olun hocam deneyeceğim. Bu arada bir şey soracaktım bende de WinDbg uygulaması yüklü fakat minidump dokümanları açılmıyor nedense, önceden açılıyordu sonra bir anda açılmamaya başladı minidump basınca bir şey yüklüyor fakat rapor çıkartmıyor yine beyaz akran da kalıyor debugger, silip yükledim yine açmıyor
Teşekkürler hocam, peki bu kadar sorunun ram yetersizliğinden veya ram arızasından çıkma ihtimali var mı? Bu mavi ekran sorunu daha önce de çok başıma geldi eski konularım ulaşabilirsiniz ve xmp kapalı iken pc açılamadan durmadan mavi ekran falan yiyordu garip garip sorunlar vardı. Fakat bundan 2-3 ay önce memtest yaptığımız halde hiç bir hata bulunamamıştı
Teşekkürler hocam, peki bu kadar sorunun ram yetersizliğinden veya ram arızasından çıkma ihtimali var mı? Bu mavi ekran sorunu daha önce de çok başıma geldi eski konularım ulaşabilirsiniz ve xmp kapalı iken pc açılamadan durmadan mavi ekran falan yiyordu garip garip sorunlar vardı. Fakat bundan 2-3 ay önce memtest yaptığımız halde hiç bir hata bulunamamıştı
Çıkabilir tabii ki. Dediğim testleri ve istediğim raporu da atarsan daha rahat bakabiliriz, tekrar bir memtest yapman gerekiyor ayrıca her ram arızası memtest üzerinde belli olmayabiliyor.
XMP kapalı şekilde sorun çıkartıp açık şekilde sorun çıkarmaması tuhaf. Genelde tam tersi oluyor.