R5 1600 AF'nin boşta 50 derece olması normal mi?

BerktaN

Kilopat
Yeni sisteme geçiş yaptım. İşlemcim Ryzen 5 1600 AF stok soğutucu ile kullanıyorum, kasam ise MSI MAG Force 100R. YouTube üzerinden video izlerken sıcaklıklar 40 ile 50 derece arasında gidip geliyor. Bu değerler normal mi yoksa herhangi bir anormallik var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal. Eğer başka bir soğutucu alırsanız kaliteli olanlardan 30-35 arası gezer. Stok soğutucu ile gayet iyi değerler içiniz rahat olsun.

Boşta sıcaklık aşırı aşırı önemli değil, bir de yük altındaki değerlere bakın oyun oynarken gibi. O zaman varacağımız yargı daha sağlıklı olacaktır.

Aynı işlemciye sahibim boşta 35 alıyordum büyük ihtimalle termal macunun kalitesiz olabilir.
Kasadan kasaya değişir, havalar soğumaya başladı eğer kasası hava almıyorsa da bu değerlerde gezebilir. Stok soğutucu mu? Termal macununuz nedir?

Kendi üzerinde gelen termal macunu harici bir macunla değiştirsem iyileşme olur mu yoksa para biriktirip soğutucu almak mı mantıklı olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…