R5 1600 AF'ye OC yapmak vs i5 10400F almak

Eren.Bayram.

Hectopat
Katılım
30 Ocak 2020
Mesajlar
555
Arkadaşlar şu an Ryzen 5 1600 AF ve RX 570 kullanıyorum, kullandığım monitör 165 Hz. Valorant da Rekabetçi modda ortalama 210 FPS oynasam da büyük fight esnasında 145 FPS'e kadar düştüğünü gördüm.
Sizce bir soğutucu alıp işlemciyi 4GHz vs. yapmayı mı deneyeyim yoksa anakartı satıp i5 10400F'e mi geçeyim?
Şöyle söyleyeyim geçmesem daha iyi maddi durumum pek iyi değil soğutucu alıp OC'lersem 150'ye düştüğü yerde 165+ olur mu?
Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.
 
Son düzenleme:
Geçebiliyorsan geç 10400F 3600 seviyesinde senin işlemcinden daha iyi ama maddi durumun iyi değilse zorlama bir de AMD işlemcilerde OC Single Core performansını düşürüyordu ben 4.4GHz denemiştim 3600 ile stok ayarlarla aynı performansı verdi. Dediğim gibi geçebiliyorsan geç eğer uygun fiyata 3600 bulursan ona da geçebilirsin anakart maaliyeti çıkmaz ama senin işlemcinde yeterli.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı