R5 1600 CPU'nun sıcaklığı 32 dereceden 42 dereceye çıktı

kaan2001

Picopat
Daha fazla  
Merhaba herkese. Bugün sıfır temiz bir Windows kurulumu yapıp driverları yükledim. Her neyse ekran karti sicakliklarim bosta 40 derece yukte 70 yani PC'yi sifirlamadan once ile ayni. AMD'nin sitesinden chipset guncellemesi indirdim AM4 B450 chipset guncellemesi. Bu guncelleme ve PC'nin sifirlanmasinin ardindan bosta 27/32 derece araliginda calisan Ryzen 5 1600 islemcim simdi bosta 40/42 derece de çalışıyor üstüne bir de boştaki kullanımı %2/3 iken %10/15 e yukseldi sebebi nedir nasıl düzeltebilirim? Şimdiden herkese teşekkürler.

Ek olarak chipset guncellemesi yaptiktan sonra güc planina boyle bir şey geldi nedir bu?

Son düzenleyen: Moderatör:

Eskiden güç seçeneği güç tasarrufunda mıydı?

O işlemciyle güç tasarrufu modunu kullanmanıza gerek yok soğutucunuz varsa. O gördüğünüz plan anakart chipset ile birlikte yüklenen bir plan. Yani anormal bir durum değil. Ben kendi bilgisayarımda Yüksek Performans modunu kullanıyorum. İşlemcim Ryzen 5 2600.

Anladım fakat chipset güncellemesinden hemen önce işlemci 3, 20GHz idi şimdi 3,40 GHz. Bu olayı da anlamadım. GHz+Isı artışı oldu

Yanlış hatırlamıyorsam evet öyle olmalı. Yukarıdaki seçenek chipset güncellendikten sonra geldi.

O zaman normal bence yüksek performans modunda kullanın. Şu an kullandığınız planda performans azalır.

Son düzenleme:
Güç tasarrufu : Az miktarda güç düşük sıcaklık düşük GHz
Yüksek Performans : Yüksek miktarda güç yüksek sıcaklık yüksek GHz
Eğer manuel olarak voltaj ve GHz ayarı yapmayı biliyorsanız, manuel olarak kullanın. Otomatik ayarlar çok uygun olmuyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…