R5 1600 için soğutucu almak gerekir mi? !

acarmehmetsalih

Decapat
Arkadaşlar yeni PC topladım. İşlemciyi N11'den sıfır aldım kutusunda falan gelecek. Sorum şu: Bu PC'ye işlemci soğutucu almam gerekli mi? Günde 3-5 saat PUBG falan oynarım.
Özellikler şöyle:

Anakart: MSI A320M-A Pro Max 3200MHz M.2 AM4 mATX.
PSU: Corsair 550W vs 80+ white.
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 AM4 soket.
Ekran kartı: Sapphire RX 580 Nitro+ 8 GB (ikinci el)
SSD: 240 GB SanDisk.
RAM: 16 GB (2x8 GB team t-force vulcan 3000MHz.
Monitör: LG 22" 22MK400H-B 1MS 75Hz.

İşlemci linki: Amd Ryzen 5 1600 3.2ghz - 3.6ghz Yd1600bbafbox 12nm - n11.com

İşlemcinin içinden soğutucusu çıkacaktır. Sisteminiz için gayet yeterli. Boşuna para harcamanıza gerek yok ekstra soğutucu alıp.

Satıcı seçimin yanlış bence aynı işlemciyi 583 tl'ye NeArarsanVar adlı satıcıdan aldım.Hızlı ve güzel kargolanmıştı.Soğutucuya gelirsek render vs. uğraşmayacak isen hiç gerek yok.

Arkadaşlar yeni PC topladım. İşlemciyi N11'den sıfır aldım kutusunda falan gelecek. Sorum şu: Bu PC'ye işlemci soğutucu almam gerekli mi? Günde 3-5 saat PUBG falan oynarım.
Özellikler şöyle:

Anakart: MSI A320M-A Pro Max 3200MHz M.2 AM4 mATX.
PSU: Corsair 550W vs 80+ white.
İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 AM4 soket.
Ekran kartı: Sapphire RX 580 Nitro+ 8 GB (ikinci el)
SSD: 240 GB SanDisk.
RAM: 16 GB (2x8 GB team t-force vulcan 3000MHz.
Monitör: LG 22" 22MK400H-B 1MS 75Hz.

İşlemci linki: Amd Ryzen 5 1600 3.2ghz - 3.6ghz Yd1600bbafbox 12nm - n11.com
Overclock yapacaksanız alın ama sadece oyun oynayacağım diyorsanız almanıza gerek yok.
Not:Monitörün nasıl?

İşlemcinin içinden soğutucusu çıkacaktır. Sisteminiz için gayet yeterli. Boşuna para harcamanıza gerek yok ekstra soğutucu alıp.
Overclock gibi bir işlem zaten yapamazsınız, o işlemci için ek masrafa girip soğutucu almaya hiç gerek yok. Kendi stok soğutucusu 65-70 dereceyi geçirtmez, kasa içi hava akışı iyi olduğu sürece.

Sistemin montajını dün yaptım. Bende stock soğutucu kullanıyorum ama b350 anakartım var. İleride OC düşündüğüm için ben alacağım soğutma. Ama o anakart için gerek yok.

Satıcı seçimin yanlış bence aynı işlemciyi 583 tl'ye NeArarsanVar adlı satıcıdan aldım.Hızlı ve güzel kargolanmıştı.Soğutucuya gelirsek render vs. uğraşmayacak isen hiç gerek yok.

Satıcı seçimim neden yanlış ki ben ayrıca 11 TL de indirimle 539 TL ye aldım?

Overclock yapacaksanız alın ama sadece oyun oynayacağım diyorsanız almanıza gerek yok.
Not:Monitörün nasıl?

henüz elime geçmedi ama internette incelemeleri var bakabilirsin.

OC render falan yapmicam sadece oyun. OC'siz 60-70 FPS almaz mıyım bu ekran kartıyla PUBG'de falan?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı