R5 1600 İşlemcimin bir çekirdeği %100 kullanımda

Kalipsogen

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Valorant oynarken fark ettim bunu. MSI Afterburner açıp değerlere bakıyordum ki 12 çekirdekli işlemcimin bir tane çekirdeğinin kullanımı %90 üstündeyken diğer çekirdeklerde %10-20 civarındaydı. Bu bir sıkıntı yapar mı? Toplam CPU kullanımım %40 falan oyunlarda. Sistemim;
Ryzen 5 1600 AF.
GTX 1660 Super.
8 GB 3000 MHz RAM.
21 dk oldu genel görünüme neden çıkmıyor?

Son düzenleme:
Oyun motorundan dolayıdır muhtemelen. RIOT düşük sistemli kullanıcılardan da ekmek yediği için işlemci kullanımını tek çekirdek ağırlıklı optimize etmiştir büyük ihtimalle. Sonuçta 2 çekirdekli i3 kullanan adam ne yapsın değil mi?

21 dk oldu genel görünüme neden çıkmıyor?
Yoğunluktan dolayıdır. Moderatörler de insan. İhtiyaçlarımız olabiliyor, açılan konulara yetişemeyebiliyoruz. Açılan her konudaki yazım yanlışlarını ve hataları düzeltmek düşünülenden yorucu bir iş.

Kusura bakmayın biraz aceleci davrandım. Haklısınız yaz indirimleri dönemi bir de yoğun oluyordur şimdi . 1660 Super'i rahatça besler dedikleri için almıştım da o yüzden biraz gerildim.

Rahatça besler de oyunla alakalı bir durum. Şurada 2017'ye kadar i7'ler 4 çekirdekliydi. Durum böyle olunca da oyun motorları tek çekirdek gücüne ağırlık verecek şekilde gelişim gösterdi. Ryzen'in çıkışıyla birlikte hızlı bir değişim oldu. Oyun motoru yapmak da çok zahmetli bir iş olduğu için bu değişim oyunlara yavaş yavaş yansıyor. Mesela BF5'de Ryzen 1600'ün %90'ının kullanıldığını görürken başka oyunlarda %20'ye düştüğü bile oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…