R5 1600 overclock yapma

Salih.E

Hectopat
RAM
Corsair Vengeance 2x8 16 GB 3000 MHz
Ekran kartı
gtx 1070
Anakart
b350 m pcmate
İşlemci
amd ryzen 5 1600 3.2 mhz six core processor
Ben tam olarak darboğaz yapıyor mu anlamış değilim o yüzden ilk overcloğu sormaktansa Ryzen 5 1600'ün besleyememesi olası bir şey mi onu sormak istiyorum.
Aynı zamanda eğer darboğaz yapıyor ise stok fan yeter mi sıvı soğutucu yok çünkü. Rust, PUBG, LoL, CS:GO, gibi oyunlarda FPS'imi 144'e çıkarmaya çalışıyorum ancak genelde ekran kartı %30 işlemci %40 kullanılıyor. Nedeni darboğaz anladığım kadarıyla bir de buraya danışmak istedim. Yardımcı olursanız çok yardımcı olursunuz. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz mantıken işlemci kullanımı neredeyse full ve ekran kartı kullanımı da düşük seviyelerdeyken oluşan bir durum. Sizdeki problem başka sanırsam. Driverlarınızı silip temiz kurulum yapmayı denediniz mi?

Yok denemedim.Nasıl yapılacağına dair bir rehber video gibi bir şey var mı bir de şu anlatmak istediğim olayın ssini atayım buraya daha anlaşılır olsun.

farklı bir sorun olmalı, r5 1600 ve gtx 1070 testlerde gayet uyumlu ikili gibi duruyor...

İşlemcinin bir çekirdeği bile yüksek kullanımdaysa darboğaz olabilir. MSI Afterburner'da CPU1'den 12'ye kadar tüm CPU usage'ları açın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…