R5 1600 - R7 240 sisteme yukseltme onerisi

İşlemciyi alacağınız kişiden soğutucu alabilirsiniz ama 5600 biraz ısınıyor
Bunu alabilirsiniz.

Bios son sürümüne nasıl yükseltebilirim bilgisayarla pek aram yok bazı şeyleri bilmiyorum
İnternetten bakabilirsiniz hocam Youtube üzerinde bir sürü video var.

Kalan paraya NVIDIA şartsa ikinci el 3070 Ti veya 3070 alınabilir. RX 6800 önerimdir.
Sıfır şartsa RX7600 bütçe çıkarsa 4060 alınabilir.
Bu bütçede DDR4 alıp paranıza yazık etmeyin. Fiyatlar artıyor zaten. Aldığım anakart 5300 TL'den 7200 TL'ye çıkmış. AM4 için o kadar para harcamaya değmez. Kendimde kullandım iyi ki AM5 sokete geçmişim diyorum.
Sıfır alınabilir kartlar bunlar. İkinci elde test etmeden öneri yapmak istemiyorum. Araştırırsanız illaki temiz-sorunsuz kart bulunur.

Son düzenleme:
Anakart degiştirmeme çok gerek varmı ekran kartına bütçe kalmıyor

Anakart degiştirmeme çok gerek var mı ekran kartına bütçe kalmıyor.

Toplam 11 bin TL tutuyor kalan paraya ikinci el 3070 Ti veya RX6800 alınabilir. Ya da 1000 TL eklerseniz RX7600 alınabilir. İllaki alternatif bulunur. En basitinden TPM olmayan bilgisayarda Windows 11 bile kullanamıyorsunuz. En azından legal yollarla. Eski ürünlere para vermeyin. Anakart değiştirmezseniz çalışmaz sistem. Uyumlu değil. Takamazsınız yüksek ihtimâl.

A320 son sürüm bios ile uyumlu çalışıyor 5600 işlemciler. Yazdığı oyunlar için ekstra para harcamaya veya soket değiştirmesini gerektirecek kadar ağır bir oyuna ihtiyacı yok boş masraf oluyor. DDR 4 gibi bir platforma çöp demek mantıksız oluyor ikinci el sistemlerde DDR 5 işlemci fiyatına DDR 4 full set alabiliyorsunuz.

15-20 k arası bütçem var hikayeli oyunlarda oynuyorum demiş. Bu bütçede en mantıklı seçim DDR 5 olacaktır. Bütçe yetmeseydi dediğiniz mantıklı olurdu. DDR5 parasına DDR4 almak parayı çöp etmek. @439640 ?

Bu bütçede AM5 falan olmaz. Dandik a serili kart alacağına AM4'te kalıp daha iyi işlemci alabilirsin. Sakın a serisi anakart alıp hataya düşme.

Bu bütçede AM5 falan olmaz. Dandik a serili kart alacağına AM4'te kalıp daha iyi işlemci alabilirsin. Sakın a serisi anakart alıp hataya düşme.

Daha iyi işlemci derken? 5600 mü 7500F'ten daha iyi olacak? A serisi anakart olunca ne oluyormuş hem? 20 bin TL'ye DDR4 mü mantıklı cidden?

Önerdiğin anakarta bak hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…