Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarıma dün format attım, yeni anakart aldığım için. Dün sorunsuz takıldım bütün gün. Bugün sabah kalktım bilgisayarı açtım pın girme yerinde şifreyi girdim. Mavi ekran yedim. Bilgisayar hiç açılmadı. Tuşla resetledim mecburen. Ardından bilgisayar açıldı ve tekrar şifreyi girince mavi ekran yedim. Bu sefer kendi kendini kapattı ve açtı sorunsuz açıldı. Minidump dosyası burada.
Bilgisayar bileşenlerim:
AMD Ryzen 5 R5 1600 CPU.
RTX 2060 GPU.
Gigabyte B450M SH2 anakart.
Corsair DDR4 16 GB(2x8) Vengeance RGB Pro 3000MHz RAM.
High Power 600W 80+ Bronze PSU.
Bu Windows'un kurulu olduğu disket ilk önce bunu tarattım hızlı olsun diye. HDD 2 TB biraz uzun sürecek onu da bitince ekleyeceğim. Ayrıca yeni format attığım için "Windows Update" yapmamıştım ondan kaynaklı mavi ekran yemiş olabilir miyim?
Diğer HDD'yi taratıyordum hocamda sanırım ben bu diski kullandığım için rengarenk gözüküyor. Steam'den oyun fln indiriyordu. Bırakmıştım yapsın diye bir süre. Onu durdurup sildim. Sanırım gece temizinden tekrarlarım ben bu taratmayı. Ayrıca ilk ekran görüntüsünde yeşil gözükürken programı küçültüp büyütünce rengi değişiyor garip bir şekilde çözemedim ben bu programı.
Son hali böyle bu diskinde ama dediğim gibi tekrar bir bakacağım. Damage %0 gözüküyor gerçi yapmama gerek var mı bilmiyorum açıkcası.
Diğer HDD'yi taratıyordum hocamda sanırım ben bu diski kullandığım için rengarenk gözüküyor. Steam'den oyun falan indiriyordu. Bırakmıştım yapsın diye bir süre. Onu durdurup sildim. Sanırım gece temizinden tekrarlarım ben bu taratmayı. Ayrıca ilk ekran görüntüsünde yeşil gözükürken programı küçültüp büyütünce rengi değişiyor garip bir şekilde çözemedim ben bu programı. Eki Görüntüle 1333778
Son hali böyle bu diskinde ama dediğim gibi tekrar bir bakacağım. Damage %0 gözüküyor gerçi yapmama gerek var mı bilmiyorum açıkçası.
Diskler sağlam gözüküyor, fakat birde health kısmın ekran görüntüsüne de bakmak lazım(Her iki diskin de ekran görüntüsünü atın).
Windows Update'yi yapın ve eğer tekrar mavi ekran hatası alırsanız belirtin.
Tekrar test yapmaya gerek yok.
Yeni mavi ekran yedim hocam. Buda dosyası sana zahmet bakabilirsen iyi olur. 3'üncü Mavi Ekran hatasını da aldım. Çok garip bilgisayarı açtığımda PIN'i girdikten 5-10 saniye sonra karşılaşıyorum bu hatayla. @altotziki hocam bildirim düşmedi sanırım.
Yeni mavi ekran yedim hocam. Bu da dosyası sana zahmet bakabilirsen iyi olur. 3'üncü Mavi Ekran hatasını da aldım. Çok garip bilgisayarı açtığımda PIN'i girdikten 5-10 saniye sonra karşılaşıyorum bu hatayla. @altotziki hocam bildirim düşmedi sanırım.