canselim
Attopat
Daha fazla
- RAM
- Apacer Panther-Gold 16GB (2x8) CL16 DDR4 3200MHz Ram
- Ekran kartı
- ASUS Dual Radeon™ RX 6500 XT OC Edition 4GB GDDR6
- Anakart
- ASUS PRIME A320M-F A320 AM4 AMD Ryzen™
- İşlemci
- AMD Ryzen™5 1600 Soket AM4 3.2GHz
Merhaba, ekran kartımı yeni aldım bundan 15 gün önce ilk 4 5 gün sıkıntısızdı her şey fakat bir anda siyah ekran yiyince bir sorun olduğunu fark ettim. Ben ekran kartını fabrika çıkışı OC olarak almıştım. Sorunun fazla OC olmasından kaynaklı olabileceğini düşündüm ve kendi AMD'nin verdiği değerlere göre 2879 MHz'ten varsayılan 2610 MHz'e çektim ve voltajı da 1200'den 1150 voltaja düşürdüm. Oyuna girip test ettim açılır açılmaz siyah ekran veriyordu, bende işlemcimi kontrol ettim AMD Ryzen Master'dan edc adlı bir çekirdeğin %99'da çalıştığını gördüm ve manuele alıp 3.2 MHz'den 2.0 MHz'e düşürdüm. Tekrardan oyuna girip test ettim aradan 1 saat geçti sorun çıkmadı 1 haftadır böyle kullanıyordum. Fakat dün siyah ekranlar tekrardan başladı sorunu voltaj düşürürek, MHz düşürüp arttırarak çoğu şeyi denedim. Windows 11 kullanıyorken Windows 10'a geçiş sağladım ve sorunum devam ediyor. Bir çözüm bulamadım ne yapacağımı bilmediğimden buraya yazmaya karar verdim. Çözüm önerilerine açığım yardımcı olursanız çok sevinirim.