R5 1600 Sistem Değerlendirmesi

Bütçe
3000

Furkan Songur

Hectopat
Son düzenleme:
Anakart olarak Gigabyte B450M S2H öneririm.

İşlemci olarakta Ryzen 5 1600 AF öneririm.

Bunlar dışında seçtiğiniz diğer bileşenler sorun çıkartmaz.

Her şey güzel ancak ordaki ryzen 5 1600 12nm versiyon değil sanırım.Dolayısıyla çok az bir fiyat farkıyla üstteki arkadaşın attığı işlemciyi alabilirsin.Anakart seçimin güzel bütçen var ise değiştirme.

İşlemci af zaten onda sorun yok ama anakart olarak sizin önerdiğinizi almama sebebim m2 desteğinin bile olmaması. M2 ssd ler ciddi hızlar sağlıyor bu yüzden m2 slot benim için önemli. Cevabınız için teşekkür ederim.

2.nesli bilmiyorum ama ilk nesil Ryzen'lar dual channel olarak 3200 MHz üstünde cidden zorlanıyorlar. Ben 2x4 GB kullanırken 3200 MHz üstüne hiçbir türlü çıkamadım. Hep cold boost ediyor yani 2-3 kere reset atıp ayarları sıfırlayordu görüntü vermeden. 4 tane bellek taktığımda ise 2800 MHz bile görmüyordu. Tek modülle ise en fazla 3600 MHz görebildim.

Bunu her söylediğimde linç yiyorum ama mümkünse Intel alın.

Ekran kartınız yoksa sistemden görüntü alamazsınız.
Biliyorum ) ekran kartım olduğu için sisteme bir ekran kartı eklemedim. GTX 750Tİ ekran kartım var hali hazırda.

Merak etmeyin benden bu konuda asla linç yemezsiniz amd yi mecburiyetten alıyorum. Bütçem 3k olduğu için bu sistemle eşdeğer bir intel sistem öneriniz varsa çok memnun dahi olurum. (çaktırmayın bende intelciyim amd ci arkadaşlar lütfen konuya küsmesinler)

Mantıklı bir sebep söylersen linç yemezsin. Gelip oyun için Intel alınır falan deme de.

Oyunu ekran kartı oynatır işlemci değil. Ekran kartı kullanımı %100-%95 olduğu zaman aralarında FPS farkı olmaz. Yani gidip 1080p de RTX 2080 kullanmayacaksan FPS farkı hissetmezsin. Örneğin alttaki video. 2200G rahat rahat kapışıyor 9100F'le çünkü ekran kartı zayıf, iki işlemcinin de besleyebileceği bir kart.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Pardon arkadaş haklıymış yanlış linki eklemiş yoksa af işlemci seçmiştim konuda linki düzenleyim hemen.

Amd daha önce hiç kullanmadım ilk kez kullanacağım ve korka korka alıyorum bütçeden dolayı bu performansı alacağım bir intel dizemem mantığıyla direk amd ye baktım inşaAllah bir sorun yaşamam.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…