R5 1600 Sistem İçin B350 Anakart Seçimi

WhistlerMC

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen R5 1600 kullanarak bir sistem toplayacağım. Fakat çok fazla model fikir olduğu için anakart konusunda işin içinden çıkamadım. Bütçemi olabildiğince anakarttan kasadan vs. kısıp ekran kartına ayırmak istiyorum. RAM olarak da Corsair Vengeance LPX 2x8 GB 3200 MHz CL16 almayı düşünüyorum. Bu ikisine uygun olarak hangi anakartı tercih etmeliyim? Tavsiyeye göre RAM tercihimi değiştirebilirim ama işlemci kesin.

En uyğun olan B350M modelini seçebilirsin. Anakart ucuzladıkça kırpıntıların git gide ciddiye bindiğini tekrar hatırlatayım. RAM olarak daha uyğun fiyatlı 3000MHZ RAM seçmen yeterli olucaktır.
RAM konusunda üstüne koyup G.Skill Flare X 3200 mhz CL14 16 GB almaya karar verdim ryzen ile tamamen uyumlu olduğunu tavsiye edildiğini gördüm ve ryzen sistemlerde RAM lerin tam potansiyelinde çalışmadığı ile ilgili yorumları okudukça daha da mantıklı buldum. Benim asıl bilmek istediğim anakarttan anakarta bu RAM kullanımı olayı değişiyor mu? Örnek olarak AB350 Gaming 3'te sorunsuz 3200'de çalıştığını duydum, aynı performansı daha uygun bi anakartla elde etmek istiyorum. Yani aldığım anakart RAM in hakkını vermeli, riske atmayıp AB350 Gaming 3 mi almalıyım yoksa istediğim şeyleri daha uygun bi anakartta da bulabilir miyim ? Benim için performans haricinde anakartın rengiymiş boyuymuş ıvır zıvırının önemi yok.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı