R5 1600 sistem oyun oynarken kapanıyor

lexyp

Femtopat
Daha fazla  
Oyuna girdiğimde değişen sürelerde birden PC kapanıyor. Ekran kartı 65 dereceyi geçmiyor. İşlemci ise 70 dereceyi geçmiyor. Sıcaklık değerlerinde hiçbir sıkıntı yok. Burada konu açmıştım. PSU arızası demişlerdi. PSU'mu değiştirdim sorun hala devam ediyor. Bir tane RAM'im 3200 MHz RAM diğeri 3000 MHz. RAM başlarda ondan olduğunu düşündüm ikisini de BIOS'tan 3000 MHz olarak çalıştırıyorum. Birini çıkarıp tek kullandığımda da aynı sorun devam etti. Sistem özelliklerim aşağıdaki gibidir.
  • PSU 750W 80+ Bronze.
  • Gigabyte A320M-H
  • Ryzen 5 1600.
  • 1X 3000 MHz RAM 1X 3200 MHz RAM.
  • XFX 6500 XT 4 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam arkadaş hepsini yapmış.

Şuan bir işlem yaptık sonucunu bekliyoruz.
Hocam yaklaşık 2 sattir test ediyorum farklı oyunlardada bi 1 kere kapanma oldu normalde daha cok oluyordu ama şans mı yoksa işlemden mi bilemedim

Hımm. HDD takılımı şuanda anakarta

HD Tune sağlık testi yaparmısın hocam

Bir de bu uygulamadan sensörler kısmına girip oarka planda açık tutup kapanana kadar tekrar test edermisin.

Senide uğraştırıcam ama azalması garip geldi acaba HDD kaynaklı mıdır diye bir de ona bakalım

Sağlık testinin sonuçları şunlar. Diğer uygulamayı da açtım arka planda şuan teste geçiyorum tekrar

Dosya Ekleri

• hdd test 1.png
    46,2 KB · Görüntüleme: 25
  • hdd test 2.png
    57 KB · Görüntüleme: 18
  • hdd test3.png
    37,4 KB · Görüntüleme: 18
@GFYT @Marix hocalarım bir bakabilirmisiniz. Error vermiş ama kapanmanın kaynağı bu mudur bilemedim.

Sağlık testinin sonuçları şunlar. Diğer uygulamayı da açtım arka planda şuan teste geçiyorum tekrar
Bekliyorum sonuçları

Yukarda fan ile alakalı da konuştuk. Fanları söküp test yaptırdım.

Yukarıda fan ile alakalı da konuştuk. Fanları söküp test yaptırdım.

Gördüm, o tarz kısa devrelerde sorun sürekli olur, bu sistemde yük altında sorun oluyor, PSU ve prizler sağlam, o yüzden anakart baş şüpheli, burada da ekran kartı değiştiğinde sorun başlamış, bu seferde sorun ekran kartına kayıyor.

Bu sorunun çözülebilmesi için ekran kartından başlayarak tek tek donanım denemek gerekiyor.

Büyük ihtimalle öyle olacak. Son olarak test yapsın artık parçaları tek tek denemesi gerekecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…