R5 1600 sistemde FPS düşüyor

Berkocuk

Hectopat
Makaleler
2
Aşırı hızlı şekilde bir anda 20-30 FPS düşüyor ve takılma oluyor. Bu durum sadece 2-3 dk'da bir değil sürekli bir şekilde oluyor. 100 FPS alsam bile sanki 70'miş gibi hissediyorum. Sistemim altta yazıyor. 10-12 aydır bu sorunla uğraşıyorum, bir türlü çözemedim. Artık, ne olur; driver güncel mi, BIOS güncel mi gibi öyle böyle gibi basit şeyleri söylemeyin. Hepsini denedim, olmuyor, çözülmüyor bu sorun. RAM'lerin yerini değiştirsem çözülür mü acaba veya sadece bir RAM ile denesem ne olur?

Sistem:
  • ASUS TUF 1650 Super
  • Ryzen 5 1600
  • B450M H
  • Adata D30 (2x8) 16 GB
  • High Power 500W 85+ Bronze
  • Dark X-Force 5X

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD Darboğaz mı? İlk defa sizden duyuyorum.
darboğaz" denen sorun sadece işlemci ve ekran kartı arasında gerçekleşen bir sorun değildir. Ekran kartı ve işlemciyle beraber fiziksel bellek (RAM), harddisk, SSD ve verimsiz güç kaynakları darboğaza sebebiyet verebilir. Uzun uzun ve çok daha detaylı örnekler vererek yazmak isterdim fakat sade dil ile yazmam herkes için daha açıklayıcı olacaktır.

Oyun SSD'ye mi HDD'ye mi kurulu? HDD darboğaz yapabiliyor.

SSD var sadece zaten.

Ekranınız kaç Hz hocam? 60 ise normal.

144Hz hocam.

darboğaz" denen sorun sadece işlemci ve ekran kartı arasında gerçekleşen bir sorun değildir. Ekran kartı ve işlemciyle beraber fiziksel bellek (RAM), hard disk, SSD ve verimsiz güç kaynakları darboğaza sebebiyet verebilir. Uzun uzun ve çok daha detaylı örnekler vererek yazmak isterdim fakat sade dil ile yazmam herkes için daha açıklayıcı olacaktır.

Peki ne yapmam lazım anlamadım gitti bıktım bu sorundan ekran kartı değiştirdim bu sorundan hala devam ediyor. Rahat oyunlarımı oynayamıyorum.

SSD var sadece zaten.

144Hz hocam.

Peki ne yapmam lazım anlamadım gitti bıktım bu sorundan ekran kartı değiştirdim bu sorundan hala devam ediyor. Rahat oyunlarımı oynayamıyorum.

Bütün oyunlardamı yapıyor bu sıkıntıyı? Windows'un orijinal mi? Format atmayı denedin mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı