R5 1600 sistemde oyunda FPS düşüyor

Evren34

Zeptopat
Daha fazla  
  • Sapphire RX 6400.
  • Ryzen 5 1600.
  • 600W güç kaynağı.
  • B450M S2H V2 anakart.
  • (1x16) 16 GB RAM 3200MHz.
Ve 1TB hard disk kullanıyorum ama bu sisteme rağmen oyunumda FPS düşüklüğü veya drop yaşıyorum. A Plague Tale oyununda bir sıkıntı yaşamadım gayet güzeldi ağır oyunları kabul ediyor fakat League of Legends gibi bir oyunda sorun yaşıyorum drop ve FPS düşüklüğü vesaire. Araştırdım genellikle hard diskten olabiliyor diyorlar bu konuda bilgilendirebilecek var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklıklar yük altında ne durumda? HDD kaç RPM? 5400 ve 5900 SE drop girer HDD de 7200 şart oyun için.

İşlemcim şimdiye kadar en yüksek 61 derece oldu ekran kartım 65-70 arasında geziyor. Fakat HDD'nin RPM ölçmedim ama bilgisayar yavaş açılıyor yine de.

Hocam bunun darboğaz veya başka bir parça ile kaynaklandığını düşünmüyorum. Aynı sorunu bizzat yaşıyorum ve Ryzen 5 2600 OC yapılmış bir şekilde kullanıyorum.

GT 1030 ekran kartım vardı aynı işlemci ile gayet drop vesaire yaşamadan rahatlıkla oynayabiliyordum bu ekran kartını takınca başladı sorunlar.

İşlemcim şimdiye kadar en yüksek 61 derece oldu ekran kartım 65-70 arasında geziyor. Fakat HDD'nin RPM ölçmedim ama bilgisayar yavaş açılıyor yine de.
Modelini yaz arat istersen yazar yanında. Bende de 5400 lük vardı Single oyunlarda neyse de online oyunlarda da drop yiyordum sonradan anladım ki depolama darboğazı yaşıyorum, arından 7200 RPM alıp oyunları ona kurunca takılmalar droplar baya bir iyleşmişti.

GT 1030 ekran kartım vardı aynı işlemci ile gayet drop vesaire yaşamadan rahatlıkla oynayabiliyordum bu ekran kartını takınca başladı sorunlar.

AMD Driver'dan dolayı kaynaklanıyor olabilir, onun dışında kart yeni olduğu içinde böyle sorunlar olabilir. Ben hem GT 730, GTX 1050 Ti hem de RX 570'de drop sorununu yaşadım ve bir türlü çözemedim.

AMD Driver'dan dolayı kaynaklanıyor olabilir, onun dışında kart yeni olduğu içinde böyle sorunlar olabilir. Ben hem GT 730, GTX 1050 Ti hem de RX 570'de drop sorununu yaşadım ve bir türlü çözemedim.

Bildiğim kadarıyla ekran kartı odaklı oyunlar istiyor Red Dead Redemption vb.

Modelini yaz arat istersen yazar yanında. Bende de 5400'lük vardı Single oyunlarda neyse de Online oyunlarda da drop yiyordum sonradan anladım ki depolama darboğazı yaşıyorum, arından 7200 RPM alıp oyunları ona kurunca takılmalar droplar bayağı bir iyleşmişti.

RPM testini yapacağım bilgilendirmen için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı