R5 1600 sisteme 300 TL'ye 450W PSU mu, RAM mi alınmalı?

Bütçe
300

Janpardayan

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar ufak bir oyun sistemi topladım kendime ve bunu geliştirmek istiyorum.

Gigabyte A320-H.
XPG Gammix D10 8 GB DDR4 3000MHz RAM.
Ryzen 5 1600 AF.
GTX 750 Ti (ileride değişecek)
Adata SSD 240GB.
160 ve 500GB HDD.
300W Dell marka PSU.

Şimdi sorum şu: Ekran kartı alacağım, bu kesin; sizce şimdi RAM mi alayım, yoksa 450W bir PSU mu alayım? Cevaplar için teşekkürler.
Not: Şimdilik RX 570, eğer bütçe olursa da 5500 XT almayı düşünüyorum.

Ekran kartı alacaksan güç kaynağını kesinlikle değiştirmelisin dostum.

Bende öyle düşünüyorum zaten cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Ekran kartı alacaksan PSU muhakkak değişmeli. Ayrıca Dual Channel RAM kullanımı bayağı bir performans artışı sağlayacaktır. O yüzden imkan bulduğunuzda ikinci bir RAM'de almalısınız.

Aldığım RAM'in piyasa fiyatlarına baktımda sanırım önce PSU alacağım FSP veya Aerocool markası önerir misiniz

Aero öneririm ama FSP ne anlamadım.

PSU olarak Zalman olur Corsair olur Xigmatek olur en azından 550W ve 80 plus herhangi bir sertifika olsa yeterli olur diye düşünüyorum. Bütçene göre seçmelisin.

İleriye dönük olması için 550W ve üzeri güç kaynağı al. İkinci sırada ekran kartı. Üçüncü sırada ram.
Bakayım bütçemi arttırabilirsem alacağım öğrenci olduğum için çok bir kazancim yok ama 2. El işinede bulaşmak istemiyorm biraz zaman geçse daha iyi olacak gibi

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı