R5 1600 sisteme 550W PSU yeterli mi?

Emirhan Polat

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar. RX480 ve RX580 ekran kartlarını denediğimde sistemimde yük gerektiren bir oyuna girince siyah ekran ve %100 fan sorunu oluşturuyordu.

Bu sorunları oluştururken 500W dandik bir PSU kullanıyordum. Bugün elime yeni sipariş ettiğim MSI MAG A550bn 500W 80+ modeli geldi. Fakat bu PSU'da da aynı sorun meydana geliyor. Sadece undervolt yaparak sorunu düzeltebiliyorum. Sizce sistemim daha yüksek Volta sahip bir PSU mu istiyor? Bu arada sistem özelliklerim Ryzen 5 1600 AF, MSI Gaming X 8G RX 580.

Diğer parçalar fazla güç çekiyor mu emin değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
550 watt yetiyor sorunun ekran kartı yada işlemcinin sıcaklığı yüzünden olabilir.

550 watt yetiyor sorunun ekran kartı yada işlemcinin sıcaklığı yüzünden olabilir.
Hocam işlemci sıcaklığımda ölçümlere göre herhangi bir sorun yok. Ekran kartına gelirsek 2 adet biri RX480 ve birisi de RX580 olmak üzere iki kartta denedim. İkisinde de aynı sorun var.

Hocam işlemci sıcaklığımda ölçümlere göre herhangi bir sorun yok. Ekran kartına gelirsek 2 adet biri RX480 ve birisi de RX580 olmak üzere iki kartta denedim. İkisinde de aynı sorun var.
DDU ile sürücüyü silip tekrar kurmayı dene olmazsa OCCT ile ekran kartı testi yapmayı dene sonuçları at.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…