R5 1600 UV nasıl yapılır?

odoganfch

Kilopat
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR4
Anakart
A320M-A PRO
1070 Ti 8 GB ve Ryzen 5 1600 3.2 GHz kullanıyorum ve işlemci çok düşük kaldığı için boşta bile 55 60 derece görüyorum. Core performans Boost'u kapattım BIOS'tan ve undervoltage yapmak istiyorum kaç dereceye getirsem makuldür? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 20230731_165553.jpg
    157,5 KB · Görüntüleme: 27
Değerleri çok milim azaltarak işlemcinin performansını test ederek azaltmanı öneririm. Yani 0, 05v değer düşürdükten sonra masaüstüne dönüp işlemciyi teste sokman gerekir herhangi bir performans düşüşü veya kararsızlık olursa en sonki undervolt ayarına sabitleyin değerleri. Böyle test ede ede düşürmen lazım. İlk başta 0, 1V düşürmeyi de deneyebilirsiniz ancak düşürdükten sonra 0,05 veya daha ince ayarlarda yavaş yavaş düşürerek çalıştır. Aynı overclock gibi ince ince değiştirmen gerekir değerleri. İşlemci son ayarlardan sonra donup kalıyorsa bilgisayar yanıt vermiyorsa mavi ekran alıyorsan falan o zaman BIOS pilini çıkarıp BIOS'u sıfırla çok düşük değer girmişsin demektir. Aşırı düşük voltaj girmediğin sürece sıkıntı yapmaz işlemci öyle kolay kolay bozulcak bir parça değildir ama sen yine de dikkatli olsan iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…