R5 1600 Valorant'da ekran kapanıyor

LinqN

Decapat
Arkadaşlar merhaba, Valorant'da sorun yaşıyorum. Oyun açılıyor ve birkaç DK sonra ekran mavi olup kapanıyor. Monitör sinyal yok diyor sonrasında rest ya da kapatıp açmam gerekiyor. Sorun sadece Valorant'da oluyor. Strest testinde ve PUBG PC vers. Da hiç sorun yaşamıyorum Ultra ayarlarda. Valorant'da oluyor ve hata kodu da almıyorum Windows 10--Ryzen 5 1600--RX580 8 GB--16 GB 3000HZ RAM--PSU 700W 80 Plus-- sorunla alakalı birçok formlarda gezdim ama çözebilen yok teknik destek de CVP vermiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • BIOS sürümü güncel değil ise güncelleyin. Güncel olmasına rağmen bu hatayı alıyorsanız bir alt sürüme BIOS downgrade yapın.

• XMP açık ise kapayın, bir de öyle deneyin.

• BIOS sürümü güncel değil ise güncelleyin. Güncel olmasına rağmen bu hatayı alıyorsanız bir alt sürüme BIOS downgrade yapın.

• XMP açık ise kapayın, bir de öyle deneyin.
BIOS GÜNCEL. DENEYECEĞİM
BIOS GÜNCEL. DENEYECEĞİM
hatta eklemeyi unuttum bu sorunları çözmek içim bios u güncelledim güncellediğim gün oyun sorunsuz çalıştı 4 saat felan oynadıktan sonra ertesi gün sorun tekrar başladı

BIOS sürümü düşürmeden önce ilk olarak XMP kapayın. Eğer XMP kapadığın halde sistem stabil çalışıyor ise veya oyuna girdiğinde herhangi bir sorunla karşılaşmıyorsan sorun BIOS sürümündedir.

XMP KAPALIYDI ZATEN HİÇ AÇMADIM KAPALI OLDUĞU İÇİN BİOS U BİR GÜNCELLEME GERİ ÇEKTİM AMA SORUN DEVAM EDİYOR

HDTunePro ile Bad Sector testi yapın. Hem hızlı tarama hem de tam tarama olacak şekilde tüm disklerinizi taratın. Tüm kutucuklar yeşil çıkarsa bir sorun yok. Bazı kutucuklar kırmızı çıkarsa HDD veya SSD'nizde Bad Sector sorunu var demektir. Bu da bilgisayar da ani kapanmalara yol açabilir. En azından emin olalım. Test ettikten sonra sonucu paylaşın.

Her ikisinide yaptım hdd ve ssd yi de kutucuklar yeşil olarak çıktı
Bu arada biosun güncelini geri çektikten sonra Açılır açılmaz kapanmaya başladı en son güncel versiyonun da oyunda 6 7 dk kalabiliyordum
Biosu tekrar en son güncel haline aldım şimdi de bu oyun işletim sistemin için çıkmadı diyor ama işletim sistemi 64bit
YOKMU BEYLER YARDIMCI OLABİLECEK

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…