R5 1600 ve 1650 Super sistem toplama

Efe Ertugay

Centipat
Merhaba değerli arkadaşlarım. 15 tatil gibi bir sistem toplamak istiyordum. Şöyle bir sistem kurdum, fikirlerinizi bekliyorum.

İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 12nm B2
Anakart: ASRock B450M HDV R4.0
Ram: Adata XPG 8GB 3000MHz GAMMIX (Bir süre sonra çift kanal olarak 16 GB yaparım)
Ekran Kartı: Galax GeForce 1650 Super EX
SSD: Kingston HyperX Fury 3D 480 GB(Aynı şekilde ilerleyen zamanda HDD alırım)
Kasa: Dark Diamond Pro
PSU: High Power 650W 80+ Bronze Element Smart Mavi Led

Aslında bu sistemi hazır olarak almak istiyorum. Daha ucuza denk geliyor. Yani bu sisteme :
Bazı yükseltmeler yaptım.
Toplam fiyat : 3.448,89 ₺

Tavsiyelerinizi ve uyumsuz parçalar varsa söylemenizi rica ediyorum. Bir de bu sisteme montaj ve test yapmalarını isteyeceğim. Sistem elime ulaştıktan sonra ne yapmam lazım? Bu konuda da yardımınız lazım. Ayrıca başka sistem önerileriniz ve fikirleriniz varsa açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba değerli arkadaşlarım. 15 tatil gibi bir sistem toplamak istiyordum. Şöyle bir sistem kurdum, fikirlerinizi bekliyorum.

İşlemci: AMD Ryzen 5 1600 12nm B2
Anakart: ASRock B450M HDV R4.0
Ram: Adata XPG 8GB 3000MHz GAMMIX (Bir süre sonra çift kanal olarak 16 GB yaparım)
Ekran Kartı: Galax GeForce 1650 Super EX
SSD: Kingston HyperX Fury 3D 480 GB(Aynı şekilde ilerleyen zamanda HDD alırım)
Kasa: Dark Diamond Pro
PSU: High Power 650W 80+ Bronze Element Smart Mavi Led

Aslında bu sistemi hazır olarak almak istiyorum. Daha ucuza denk geliyor. Yani bu sisteme :
Bazı yükseltmeler yaptım.
Toplam fiyat : 3.448,89 ₺

Tavsiyelerinizi ve uyumsuz parçalar varsa söylemenizi rica ediyorum. Bir de bu sisteme montaj ve test yapmalarını isteyeceğim. Sistem elime ulaştıktan sonra ne yapmam lazım? Bu konuda da yardımınız lazım. Ayrıca başka sistem önerileriniz ve fikirleriniz varsa açığım.
sinerjiden böyle kasa alsan daha ucuz ve iyi olur.ssd yükseltirsin özelleştirme kısmından.

Dosya Ekleri

• Adssssız.png
    Adssssız.png
    32 KB · Görüntüleme: 90
1.PNG

Alın hocam mis gibi kullanın ekran kartına bakacağım daha ucuza da olabilir.
Baktım en iyisi bu olur koyduğum ekran kartı.

burdan değil de hazır sistemlerden özelleştirirse daha ucuz oluyor.
Öyle ama kasa ve istediği SSD genellikle olmuyor Patriot falan koyuyorlar. Ona da bakacağım maksat kaliteli bileşenler alsınlar insanlar alıyor sonra servisle uğraşıyorlar. Ya da Adata RAM oluyor.

Bu arada attığım sistemdeki RAM'i çıkarsın Kingstonun CL 15'de aynı fiyatmış onu alsın.
İtopyadan VOK Super sistemde R5 2600+ GTX 1650 Super var. Fiyatı 3500 TL, daha mantıklı değil mi?
Bence bu fiyat için en iyi öneri hazır sistem
Bakayım.
Adata SU630 var bilemiyorum elinde patlayabilir ve Power boost kasa da bilmiyorum yorum yapamam. 2600 ile 1600 arasında fark yok denecek kadar az artık forumda tonlarca konu var bununla ilgili. Yani illede öyle bir sistem alacaksan bu Sinerji A32'yi al SSD'yi A400 yap ve RAM'leri 2 yap. Hem ekran kartı 1650'den daha iyi hem de 16GB RAM. Orada da o kasayı kullanacaksın artık.
Bak dostum bu sistemde kasa Ranker Cygnus yap. SSD A400 480 GB yap ve bir RAM daha ekle 3550 TL olacak al gönül rahatlığıyla kullan. İstersen güç kaynağını da yarı modüler gold 550W yeterli onu yapabilirsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı