R5 1600 ve GTX 1050 Ti alıp yükseltmek mantıklı mı?

alzisthat

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. dün monitör siparişi verdim şimdi de kasaya ihtiyacım var arkadaşımın sistemini sattığını öğrendim sistemi bu şekilde. Sistem fiyatı 5.000TL
ASUS A320M anakart.
Ryzen 5 1600 işlemci.
GTX 1050 Ti ekran kartı.
16 GB DDR4 RAM 3000 MHz.
1 TB HDD.
256 GB SSD.
Dark kasa 500W normal bir PSU var herhalde fotoğraftan gördüğüm kadarıyla.
Normalde 0 sistem alacaktım 15 bin civarına falan kendimi zorlamış bir şekilde. Ama şunu düşünüyorum bu sistemi alıp upgrade ederek ilerleyebilir miyim? Kampanyalardan yakaladığım şeylerle mesela kasa buldum güzel fiyata aldım 2-3 ay sonra işlemci buldum aldım gibisinden. Şimdiden teşekkürler.

5000 fazla. 4000’e sistemi alıp ekran kartını satıp yerine RX 570 alırsanız idarelik bir sistem olur. Yükseltme halinde komple değiştirmeniz gerekir.

Cs go lol valo silkroad tarzı normal oyunlar oynuyorum genelde
CS, LoL, Valorant oynuyorsan işlemci ve anakart çok çok işini görür. 5 5600 veya 5600x alırsın, 550 serisi veya 450 serisi bir anakart ile FPS'te çok büyük artış olur en az 250 FPS artış oluyor. Kendim kullanıyorum çünkü. Tabii ki başka oyunlar oynamak isteyeceksin o zamana kadarda dediğin gibi bir süre geçer ve Ekran kartı PSU değişimi yaparsın olur biter.

Bende tam bu açıdan bakıyorum olaya 5600 aklımda olan işlemci ve ekran kartını da rx6600 düşünüyorum ama ramlerde 3000 mhz onlarıda yenilemem lazım biraz tuzlu olacak gibi.

5000 fazla. 4000’e sistemi alıp ekran kartını satıp yerine RX 570 alırsanız idarelik bir sistem olur. Yükseltme halinde komple değiştirmeniz gerekir.
4.000 civarına bırakırsa almak mantıklı yani

Evet, ancak dediğim gibi yükseltme için mantıklı değil. İşlemciyi yükseltirsiniz ama 3000 Mhz bellekler az kaçar ve anakart yakışmaz pek. Sıfırdan dizersiniz desek daha doğru. Ayrıca PSU’da değiştirmeniz gerekir. Ancak RX 570-580 falan alırsanız bu sistemle gider.

Teşekkür ederim o zaman bu sistemi alırsam upgrade için uğraşmayayım hiç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…