R5 1600 ve GTX 1060 Windows yüklenmiyor

Anakart: B450 Tomahawk Max
İşlemci: Ryzen R5 1600
Ekran Kartı: MSI GTX 1060 Gaming X Plus
SSD: Toshiba OCZ TL 100 240 GB
RAM: G.Skill Ripjaws 8+8(CL 15-16-16-35), (CL 16-18-18-38)

Yaklaşık 1 senedir sorunum çözülmedi garantiye anakartı yolladım Windows çalışıyor deyip geri yolladılar o da kırık geldi B350M'di B450 aldım sorun hala devam etmekte. Sorunun başlangıcı ise şu şekilde;
Her şey normaldi B350M kullanıyordum. 8 GB daha RAM almak istedim sisteme. Aldığım RAM farklı CL değerinde olduğu için mi bilmiyorum sistem açılmadı. İki RAM'de 3000 de çalışabiliyor ama birisi 2400'den OC ile diğeri stok 3000.Tak çıkar tak çıkar bilgisayar açıldı sorunsuz. Bir de BIOS güncelleyeyim dedim. BIOS güncellemesinden sonra PC açılırken kapattım RAM'lerden birini takmayı unutmuştum çünkü. Sonraki açılışta mavi ekran verdi bir daha da açılmadı ve bu sorunun gerek yerli gerek yabancı forumlardan hiçbirisinde çözümü olmadığını gördüm yani bu sorunu yaşayan yok resmen.Rufus ile USB'ye yazdım ISO'yu dil seçeneği geliyor ama hangi BIOS ayarını yaparsam yapayım USB mouse ve klavye çalışmıyor. BIOS sürümlerinde geçiş yapsam da işe yaramıyor tek RAM ile denesem de işe yaramıyor. Ben de anakartı Vatan'a geri götürdüm garantinin son günüydü. Garantiye gönderdiler her türlü resmini de çektiler hatta göndermeden önce sağlam olduğuna dair belgem de var. Anakart kırık geldi, tüketici hakem heyeti vs o işler ayrı. Ben de böyle olunca mecbur yeni anakart aldım. B350 Tomahawk'dan B450 Tomahawk Max'a geçiş yaptım.Dedim bu sefer çözülmüştür çünkü anakartı değiştirdim ama sorun aynı şekilde devam ediyordu. Çözüm olarak denediklerim de PS2 klavye ve mouse denemek oldu ilk önce ve bu işe yaradı. Fakat sorun yine devam ediyor bu sefer de sürücü yükle hatası alıyorum sonraki aşamada. Sonra anakartın sitesinde bulunan chipset driverlarını Windows'un ISO dosyasına atmayı denedim(install. Esd yi install. Wim e dönüştürerek) bu sefer de olmadı. Zaten sürücü yükle hatası aldığım yerde komut satırında diskpart ile de hiçbir sürücüyü görmedi("there is no fixed disk to show"). Sürücü yükle hatası aldığım yerde gözat'a basınca da ne C ne de D var sadece Boot: X diye bir bölüm var oradan eklediğim driverları System 32 de buldum yüklemeye çalıştım bu sefer de sürücüler bilgisayarınızla uyumsuz hatası aldım. Sorun nerede? Bilgisayarcıya götürdüm o benim yaptığımın çeyreğini bile yapmadı anca BIOS ayarlarıyla uğraştı durdu. Sorun hangi parçada anlamıyorum (Not: Ubuntu sıkıntısız şekilde kuruluyor ve çalışıyor ve hiçbir parçada sıkıntı yok sıkıntı yazılımsal)
Eğer imkanınız varsa çalışan başka bir Windows'a harddiakinizi harici olarak takmalısınız. Bence problem HDD kaynaklı gibi. Şayet bu şekilde HDD ye ulaşabilirseniz biçimlendirme yapıp tekrar Windows kurmayı deneyin.

Eğer imkanınız varsa çalışan başka bir Windows'a harddiakinizi harici olarak takmalısınız. Bence problem HDD kaynaklı gibi. Şayet bu şekilde HDD ye ulaşabilirseniz biçimlendirme yapıp tekrar Windows kurmayı deneyin.
SSD'de denedim bunu ama işe yaramadı maalesef. Yani CMD ile diski temizledim sonra yeni birim oluşturmadan yüklemeyi denedim olmuyor.
Cidden çok garip bir durum, Sosyal kurallarında göremedim etiketlemenin yasak olduğunu. @Recep Baltaş etiketleyeyim belki görür.
Sosyal'de bir önceki açtığım konu önemsenmeyince bunları yazdım zaten. Anlamıyorum artık yani ben de kaç defa etiketledim illa ki görmüştür diye düşünüyorum ama sanırım görmezden gelmeye devam edecek. @Recep Baltaş
SSD'de denedim bunu ama işe yaramadı maalesef. Yani CMD ile diski temizledim sonra yeni birim oluşturmadan yüklemeyi denedim olmuyor.

Sosyal'de bir önceki açtığım konu önemsenmeyince bunları yazdım zaten. Anlamıyorum artık yani ben de kaç defa etiketledim illa ki görmüştür diye düşünüyorum ama sanırım görmezden gelmeye devam edecek. @Recep Baltaş
@Recep Baltaş

Son düzenleme:
BİOS'u sıfırlar mısınız? Bu yöntem'de olmazsa BİOS'u silip custom bios yükleyebilirsiniz.

BİOS'u sıfırlar mısınız? Bu yöntem'de olmazsa BİOS'u silip custom bios yükleyebilirsiniz.
BIOS'u sıfırlama işlemi işe yaramıyor. BIOS silme işlemi nedir?
@Recep Baltaş gör artık da çözemeyeceksen bile söyle ya.

Kendi sorunumu kendim çözdüm ve çözümü burada sizlerle paylaşmak istemiyorum. Eğer benim yaşadığım sorunu yaşayan olursa bana e-posta yoluyla ulaşabilirler. 2 senedir çözülmeyen bir problemim var ve kimse yardımcı olamadı, arada saçma konuşmalara da maruz kaldım ama sorunu çözmek için çok uğraştım ve çözdüm. Sevgili @Recep Baltaş 'ı da kaç kere etiketlesem de görmezden geldi. Bu işlevsiz platformdan ayrılıyorum hoşçakalın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı