R5 1600 ve RX570 sistemde oyuna girince siyah ekran

Hüseyin Boz

Decapat
Makaleler
2
Arkadaşlar 2 hafta önce bir sistem topladım fakat oyunlarda siyah ekran geliyor, bazen siyah ekran gidip geliyor ama normal masaüstünde sorun yok. Driver değiştirdim fakat yine de sorun çözülmedi. Sebebi ne olabilir, ekran kartından mı kaynaklanıyordur yardımlarınızı bekliyorum.
  • İşlemci: Ryzen 5 1600 12nm
  • Anakart: B450 S2H
  • RAM: Corsair 8 GB
  • Kasa+PSU: Spec-Delta 550W 80+
  • Ekran kartı: Sapphire Radeon RX570 Pulse ITX 4 GB
  • Depolama: 860 Evo 500 GB

Sıcaklık ile ilgili sorun yok. Şimdi bir şey farkettim siyah ekran gelince monitörü kapatmaya çalıştım kapanmadı. Sonra fişi çekip taktım oyuna girdi. Ne saçma şeydir bu :)

Sıcaklık ile ilgili sorun yok. Şimdi bir şey farkettim siyah ekran gelince monitörü kapatmaya çalıştım kapanmadı. Sonra fişi çekip taktım oyuna girdi. Ne saçma şeydir bu :)
Google'ye RX570 Black Screen veya RX570 Wattman diye aratırsan yüzlerce konu göreceksin. Büyük ihtimalle yazılımsal bir sorun ama net bir şekilde "sorun şu-çözüm bu" diyene rastlayamadım ben.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı