R5 1600 vs R5 1600 AF

ildewild

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 12 GB PNY
İ5 12400F
Corsair 16 GB Ram
Asus H610M-H
Lexar 256 GB M2 SSD
Snowman T6 ultra kule tipi soğutucu
Gameline Akvaryum kasa
MSI 27 inç 170 hz monitör
Aula F75 %60 klavye
Attack Shark R1 kablosuz mouse
90x40 mousepad
Meslek
Tekniker
Herkese merhaba. Sistemimde GTX 1660 Ti var işlemci olarak Ryzen 5 1600 var ve darboğaz yaşıyorum. Ben bu sisteme Ryzen 5 1600 AF modelini takarsam darboğaz sorunum düzelir mi?

Çünkü Steam'den PUBG oynuyorum ayarları düşürdüğümde FPS 45 50 60'lara kadar düşüyor ultraya çektiğimde bir nebze olsun rahatlıyor.

Ek olarak;
256 GB SSD.
8 GB RAM.
ASUS A320M anakart.
650 watt Frisby güç kaynağı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde 1660 Ti'ye darboğaz yapacak bir işlemci değil ama oyun tek çekirdek gücü istediği için 1600 AF de alsan fazla değişen bir şey olmayacak. En az 3600 almalısın hatta bütçe yeterli ise 5600.

En az Ryzen 5 3600 alın 1000 ve 2000 serisi tekli çekirde düşük işlemciler artık bana kalırsa günümüzde dediğim gibi en az Ryzen 5 3600 almak gerekir zamanıda Ryzen 5 2600 RX 5600XT kullandım darboğaz yaşadım Ryzen 5 5600 geçince oyunlar artık yağ gibi akmaya başladı tavsiyem en az Ryzen 5 3600 almanız.

Normalde 1660 Ti'ye darboğaz yapacak bir işlemci değil ama oyun tek çekirdek gücü istediği için 1600 AF de alsan fazla değişen bir şey olmayacak. En az 3600 almalısın hatta bütçe yeterli ise 5600.
Youtubeda fps testlerine baktım. Ultra ayarlarda tatmin edici fps veriyor. Benim de alasım geldi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1600 af modelinin fiyatı biraz daha ucuz olduğu için ona geçmek istedim.

Darboğaz yaşadığınızı nereden düşünüyorsunuz? Oyun içi kullanım değerleri neler? RAM'den dolayı darboğaz yaşıyorsunuz bir ihtimal.

Darboğaz yaşadığınızı nereden düşünüyorsunuz? Oyun içi kullanım değerleri neler? RAM'den dolayı darboğaz yaşıyorsunuz bir ihtimal.
Hayır extra 8 GB faha takıp denedik yine aynısı oldu. Gta 5 denedik ultra ayarlarda 45-55 fps arası ayarları en düşüğe çektik yine aynı fps değerleri yani ne yaptıysak fps arttıramadık.

Hayır extra 8 GB faha takıp denedik yine aynısı oldu. Gta 5 denedik ultra ayarlarda 45-55 fps arası ayarları en düşüğe çektik yine aynı fps değerleri yani ne yaptıysak fps arttıramadık.
Hocam oyun içi değerleri atar mısınız? Bu derece düşük ayar-yüksek ayar fark etmiyor ise işlemcinin ısınıp performans kısması muhtemel. Darboğaz eğer işlemci %99/100'lerde gezip ekran kartı düşük yüzdedeyse var diyebilirim.

Pubg ve Gta 5 en ultra ayarlarda herşey ful olarak denedik. İşlemci sıcaklığı yüzdr 70lerde ekran kartı yüzde 45 50 civarındaydı. Garip olan ayarları düşürüp yükselttiğimizde bi değişiklik olmaması. Aynı ekran kartını kendi i3 10100F olan bir sisteme taktık ve sonuç 85 100 fps arasındaydı ultra ayarlarda.

Yani sorun kesinlikle işlemcide.

Hocam işlemci kullanım yüzdesi nedir? AMD işlemcilerde çift kanal çok önemli siz bir 8 daha takıp performans artışı almıyorsanız ben sorunu başka yerde ararım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…