Merhaba arkadaşlar. Aylardır yaşadığım, beni çok rahatsız eden bir durum var. Bilgisayarda oyun oynayıp oyunu kapattığımda, başka bir işlem yapmaya çalıştığımda.
(Başka bir oyunu açmak veya tarayıcıya girmek gibi) bilgisayar takılıp reset atıyor.
İşlemciyi overclocklu kullanıyordum. Belki ondandır diye kapattım. Fakat hala devam ediyor. Bu reseti günde bazen 2 kere atıyor, bazı günlerde de atmıyor. Oynadığım oyun Valorant, işlemci ve ekran kartı kullanımı %60'a bile çıkmıyor. Yanı ısınma ile alakası da yok.
Bugün olay görüntüleyicisine baktığımda ise 'driver frameworks user mode error 10110' bu hatadan bir sürü gördüm. Ne yapmam gerekiyor.
Mart ayından beri bu problemi yaşıyorum.
Formatı denemedim. Bitirmediğim ödevler vardı. Bugün atmayı düşünüyorum format.Bir de öyle deneyeceğim. Bir şey daha soracaktım. Bende 1 tane 2400 Mhz ram 1 tane de 3000Mhz ram var. 2400Mhz ı çıkartıp bilgisayarı 3000Mhz de çalıştırmayı denediğimde mavi ekran hatası aldım. Bunun sebebi ne olabilir.
Formatı denemedim. Bitirmediğim ödevler vardı. Bugün atmayı düşünüyorum format. Bir de öyle deneyeceğim. Bir şey daha soracaktım. Bende 1 tane 2400 MHz RAM 1 tane de 3000MHz RAM var. 2400MHz'ı çıkartıp bilgisayarı 3000MHz de çalıştırmayı denediğimde mavi ekran hatası aldım. Bunun sebebi ne olabilir?
Dostum RAM konusunda pek bilgili değilim, genellikle ilgi alanım ekran kartı ve işlemciler. Ama bence formatla düzelir, çünkü PSU'un gayet yeterli, yazılımsal bir şey olması lazım. Oda formatla gider merak etme.
Formatı denemedim. Bitirmediğim ödevler vardı. Bugün atmayı düşünüyorum format. Bir de öyle deneyeceğim. Bir şey daha soracaktım. Bende 1 tane 2400 MHz RAM 1 tane de 3000MHz RAM var. 2400MHz'ı çıkartıp bilgisayarı 3000MHz de çalıştırmayı denediğimde mavi ekran hatası aldım. Bunun sebebi ne olabilir?
Hocam 3.80 Ghz da kullanıyordum. Pek anlamadığım için bir ayar yapmamıştım. Biostan direk 3.80 yazmıştım olmuştu.
Formatı deneyeceğim 3-4 gün geçtiğinde bir şey olduğunda tekrardan bildiririm. Teşekkür ederim