R5 1600AF sistem reset atıyor

Berat Emir34

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Aylardır yaşadığım, beni çok rahatsız eden bir durum var. Bilgisayarda oyun oynayıp oyunu kapattığımda, başka bir işlem yapmaya çalıştığımda.
(Başka bir oyunu açmak veya tarayıcıya girmek gibi) bilgisayar takılıp reset atıyor.

İşlemciyi overclocklu kullanıyordum. Belki ondandır diye kapattım. Fakat hala devam ediyor. Bu reseti günde bazen 2 kere atıyor, bazı günlerde de atmıyor. Oynadığım oyun Valorant, işlemci ve ekran kartı kullanımı %60'a bile çıkmıyor. Yanı ısınma ile alakası da yok.

Bugün olay görüntüleyicisine baktığımda ise 'driver frameworks user mode error 10110' bu hatadan bir sürü gördüm. Ne yapmam gerekiyor.
Mart ayından beri bu problemi yaşıyorum.

Sistemim:
  • Ryzen 5 1600 AF.
  • MSI GTX 1050 Ti.
  • G.Skill 2400MHz 8 GB RAM.
  • G.Skill 3000MHz 8 GB RAM.
  • ASUS Prime B450M-K anakart.

@Tekin Alakuş hocamın da dediği gibi, PSU yetersiz geliyor olabilir. Modeli nedir?

O zaman gayet yeterli gelmesi lazım,1050 Ti çok üst düzey bir kart değil.Format atmayı denedin mi?
Formatı denemedim. Bitirmediğim ödevler vardı. Bugün atmayı düşünüyorum format.Bir de öyle deneyeceğim. Bir şey daha soracaktım. Bende 1 tane 2400 Mhz ram 1 tane de 3000Mhz ram var. 2400Mhz ı çıkartıp bilgisayarı 3000Mhz de çalıştırmayı denediğimde mavi ekran hatası aldım. Bunun sebebi ne olabilir.

Dostum RAM konusunda pek bilgili değilim, genellikle ilgi alanım ekran kartı ve işlemciler. Ama bence formatla düzelir, çünkü PSU'un gayet yeterli, yazılımsal bir şey olması lazım. Oda formatla gider merak etme.

Formattan sonra sorunun kaynağı daha da iyi belli olacak. Mavi ekranlarınız için konu açabilirsiniz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…