R5 1600AF uzun açılma süresi

utku_48

Hectopat
Merhaba, bilgisayarımda SSD bulunuyor fakat açılma sürem 17-18 saniye arasında açılıyor. Bu normal midir? 10 senelik dizüstü bilgisayarıma SSD taktığımda 10 saniyede açılıyordu.
Donanımlarım;
-GTX 1060 3GB.
-Ryzen 5 1600 AF.
-B450M S2H anakart.
-8 GB RAM.
-Samsung LC24F390FHMXUf (HDMI ile bağlı)

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD markası ve modelide önemli onu bilmeden ne yazık ki yorum yapamayız. Ayrıca eski sistemine gidipte W10 kuracağını zannetmiyorum. İşletim sistemlerine görede açılma süreleri farkediyor.

SSD markası ve modelide önemli onu bilmeden ne yazık ki yorum yapamayız. Ayrıca eski sistemine gidipte W10 kuracağını zannetmiyorum. İşletim sistemlerine görede açılma süreleri farkediyor.
Ssd hakkinda bilgi verirsen yardimif oluruz.
Adata su650 120gb ssd bulunuyor.
Fast Boot açık mı? Açık değilse gayet normal.
Hayır açık değil.

Görev yöneticisinden sistem açılırken başlatılan programlara bir göz at istersen
Onuda kontrol ettim ama nafile.

Fast boot açmayı önermiyorum şahsen. BIOS'a ulaşmak işkence oluyor. 3-5 saniye geç açılsın bilgisayar insanlar çok abartıyor. Zamanında bilgisayar açılana kadar gider çay kahve yapardık, açıldığında bile 2-3 dakika kendine gelemezdi.
Anladım
Çipsetinle alakalı tüm B450'ler öyle. Sürümünü bilmiyorum ama F50'de hızlandı biraz. Bu arada 17-18 saniye çok iyi.
Peki teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı