Anakart overclock için uygun değil sanırım çoğu yerlerde böyle okudum ama bir de overclock bilgim yok bayağı araştırıp öğrenmem lazım sanırım overclock risk meselesi çünkü
Tek hatam 74 TL fark ile B450M S2H almamak oldu benim için sanırım ☹
Hocam daha 5 gün önce bir yakınıma R3 3300X ile bir sistem topladık AIDA64 testinde 3 dk içinde 97 derece sabitledi kendisini, soğutucusu stock soğutucu. Kullanılan kasa: Dark Diamond PRO 4x12cm RGB Full Akrilik Ön ve Yan Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası (DKCHDIAMONDPRO) | Teknobiyotik
Bence inanılmaz sıcaklıklar bunlar. Kendim i5 9400F stock soğutucu ile Max sıcaklık yarım saat sonunda 70derece idi. İnanın bana hala sıcaklık konusunu hala çözebilmiş değil. BIOS'tan beslemesini kısarak ancak 10-15 derece aşağı çekebildik. E bu da demek oluyor ki az da olsa performans kaybı. Performansı iyi bir işlemci okey ama bu ısınma mevzusu çok can sıkıcı olacaktır yaz aylarında.
Hocam daha 5 gün önce bir yakınıma R3 3300x ile bir sistem topladık aida64 testinde 3 dk içinde 97 derece sabitledi kendisini, soğutucusu stock soğutucu. kullanılan kasa: Dark Diamond PRO 4x12cm RGB Full Akrilik Ön ve Yan Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası (DKCHDIAMONDPRO) | Teknobiyotik
Bence inanılmaz sıcaklıklar bunlar. Bundan 2 ay kadar önce gene bir tanıdığım R5 3600 işlemcili bir sistem aldı Onunda sıcaklıkları testlerde çok kısa sürelerde 90+ derecelere çıkıyordu. Tekrardan sağlam bir kule tipi soğutucu almak zorunda kaldı o arkadaşım. Kendim i5 9400f stock soğutucu ve aynı kasa ile max sıcaklık yarım saat sonunda 70derece idi. İnanın bana hala sıcaklık konusunu hala çözebilmiş değil. Bios'tan beslemesini kısarak ancak 10-15 derece aşağı çekebildik. E bu da demek oluyorki az da olsa performans kaybı. Performansı iyi bir işlemci okey ama bu ısınma mevzusu çok can sıkıcı olacaktır yaz aylarında.
Ürün montajlı olarak alındı ancak bu sorun ortaya çıkınca tekrardan herşeyi bir tur daha elden geçirdik. İşlemci fanını tekrar çıkarıp temizleyip iyi bir macun ile tekrar kurulum yaptık ama değişen birşey olmadı. Bu durumu 2 defa deneyimledim ve canlı tanık oldum bence yanılıyorsunuz. Biliyorum 65TDP Olarak çalıştığını ama pratikte işler öyle olmuyor ne yazık ki...Bir şeyler yanlıştır. Fandaki egzos fanlarını vs doğru yöne mi taktınız onları kontrol edin. Burada detaylı inceleme var. Verdiğini sayılar neredeyse 20-25 derece yüksek burada testi yapmış olan diğer kişilerden.
Ürün montajlı olarak alındı ancak bu sorun ortaya çıkınca tekrardan her şeyi bir tur daha elden geçirdik. İşlemci fanını tekrar çıkarıp temizleyip iyi bir macun ile tekrar kurulum yaptık ama değişen bir şey olmadı. Bu durumu 2 defa deneyimledim ve canlı tanık oldum bence yanılıyorsunuz. Biliyorum 65TDP olarak çalıştığını ama pratikte işler öyle olmuyor ne yazık ki...
O kadar detaylı kontrol etmedik ama onunla alakası nasıl olacak? Neyse işte konu amacından çok saptı ancak Murat Bey sisteminiz oldukça iyiİşlemci pinleriyle alakalı bir şey olabilir mi kontrol ettiniz mi?
O kadar detaylı kontrol etmedik ama onunla alakası nasıl olacak? Neyse işte konu amacından çok saptı ancak murat bey sisteminiz oldukça iyigülerek kullanın. Bir şekilde çözüldü sorun ama iki durumda da hayal kırıklığı yaşadık. Düzgün bir soğutucu alınca beslemesini fabrika ayarlarına alacak.
Ürün montajlı olarak alındı ancak bu sorun ortaya çıkınca tekrardan herşeyi bir tur daha elden geçirdik. İşlemci fanını tekrar çıkarıp temizleyip iyi bir macun ile tekrar kurulum yaptık ama değişen birşey olmadı. Bu durumu 2 defa deneyimledim ve canlı tanık oldum bence yanılıyorsunuz. Biliyorum 65TDP Olarak çalıştığını ama pratikte işler öyle olmuyor ne yazık ki...
Yani dediğim gibi bilgimiz dahilinde kontrolleri yaptığımız da herhangi bir sorun yok gibi görünüyordu.Link 1. Link 2. Link 3. Link 4. Daha bir dünya inceleme yapmış site bulabilirim. Testlerde 3300x'in 75 dereceyi aşmaması lazım. çünkü 75 dereceyi gören kişi 1 baktığım sitelerde. Çoğu kişide 70 dereceye çıkmış maksimum. Siz de araştırabilirsiniz. Bir şeyleri yanlış yapmışsınız kasayı toplarken, hava akışında sıkıntı var benim tahminimce.