R5 1600AF ve RX 580 Test Sonuçları

Evet alsaniz çok iyi olurdu ama sağlik olsun overclock dediğiniz gibi riskli. Işlemciniz zaten kuvvetli bir işlemci stok hizlarla bile.

Ben AMD'den çok çekiniyordum sıcaklık konusunda o yüzden sistemi kurmadan direk kule tipi soğutucu aldım stok soğutucuyu hiç kullanmadım Arctic Freezer 34 sports Duo modelini de yine buradan tavsiyeler alarak aldım ve sıcaklık konusunda çok bilgim olmamasına rağmen arkadaşlar çok iyi derece dediler demek ki soğutucu çok fark ettiriyor soğutucu almanızı öneririm bir de 97 derece çok yüksek değil mi 100 derecede bilgisayar kapanıyor diye biliyorum.

Murat Bey ben de onu diyorum zaten inanılmaz yüksek rakamlar. Bu söyleyen arkadaşları ben anlamıyorum nasıl hala çözülmüş bu sıcaklık mevzusu. Bahsi geçen R3 3300X mesela neredeyse R5 3600 kadar güçlü bir işlemci ve en son nesil üretilen bir işlemci. Zaten performans olarak bence de çok iyi marka AMD. Stock soğutuculardan da çok performans beklemiyorum tabiki ama bu kadar yüksek olması da dudak uçuklatır cinsten. Ya soğutucu kısmına yatırım yapmalı ya da bu konuyu başka şekilde çözmeli. Çünkü madem böyle bir sorunu var stock soğutucu hiç koymasın insanlar zaten dışardan edinmek zorunda kalıyor.

Bir şeyler yanlıştır. Fandaki egzos fanlarını vs doğru yöne mi taktınız onları kontrol edin. Burada detaylı inceleme var. Verdiğini sayılar neredeyse 20-25 derece yüksek burada testi yapmış olan diğer kişilerden.

Ürün montajlı olarak alındı ancak bu sorun ortaya çıkınca tekrardan herşeyi bir tur daha elden geçirdik. İşlemci fanını tekrar çıkarıp temizleyip iyi bir macun ile tekrar kurulum yaptık ama değişen birşey olmadı. Bu durumu 2 defa deneyimledim ve canlı tanık oldum bence yanılıyorsunuz. Biliyorum 65TDP Olarak çalıştığını ama pratikte işler öyle olmuyor ne yazık ki...

İşlemci pinleriyle alakalı bir şey olabilir mi kontrol ettiniz mi?

İşlemci pinleriyle alakalı bir şey olabilir mi kontrol ettiniz mi?
O kadar detaylı kontrol etmedik ama onunla alakası nasıl olacak? Neyse işte konu amacından çok saptı ancak Murat Bey sisteminiz oldukça iyi Gülerek kullanın. Bir şekilde çözüldü sorun ama iki durumda da hayal kırıklığı yaşadık. Düzgün bir soğutucu alınca Beslemesini fabrika ayarlarına alacak.

Şimdi bir yerde okudum da anakartınızın desteklediği faz işlemcinize uygun olmamasıda sıcaklığı arttıran etkenlerdenmiş. Yani dediğim gibi çok bilgim sıcaklık konusunda bende sizin gibi araştırıp söylüyorum size

Link 1. Link 2. Link 3. Link 4. Daha bir dünya inceleme yapmış site bulabilirim. Testlerde 3300x'in 75 dereceyi aşmaması lazım. çünkü 75 dereceyi gören kişi 1 baktığım sitelerde. Çoğu kişide 70 dereceye çıkmış maksimum. Siz de araştırabilirsiniz. Bir şeyleri yanlış yapmışsınız kasayı toplarken, hava akışında sıkıntı var benim tahminimce.

Yani dediğim gibi bilgimiz dahilinde kontrolleri yaptığımız da herhangi bir sorun yok gibi görünüyordu.

AMD Ryzen 3 3300X 3.8GHz (Turbo 4.3GHz) 16MB Cache AM4 İşlemci

Gigabyte B450M-S2H Socket AM4, DDR4 3200(O.C.), M.2, USB 3.1 Gen1, HDMI, DVI, m-ATX Anakart

Adata DDR4 (8x2)16GB 3000MHz XPG SPECTRIX D80 RGB Sıvı Soğutmalı Gaming Ram

Sapphire RX570 8GB PULSE 256Bit GDDR5 Ekran Kartı

Crucial BX500 120GB 540/500MB/s SSD

Dark Diamond PRO 500W 4x12cm RGB Full Akrilik

Sistem bu. Fazla teknik bilgim yok ama bence parçalar birbiriyle yeteri kadar uyumlu, siz biraz daha anlıyor gibisiniz bu işten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…