R5 1600'e stok fan ile overclock yapılır mı?

atanamayanlar

Centipat
Yer
Gotham
RAM
2666 MHz
Anakart
B450M-5 II
Voltaj değerini 1.231 tutup 3.6 GHz sabitledim. Sorunsuz kullanıyorum lakin Metro Exodus için yeterli olur mu? Bilemiyorum. Sorum şu, 3.80-3.85 GHz için stock fan yeterli midir? Ya da stock fan ile aşırı ısınma yapmadan en son kaça kadar çıkılır? Voltaj belirtin lütfen.

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Hocam şuan ki ısı değerleri nedir Voltaj değerini biz belirtemeyiz her sistem de farklılık gösterir ortam ısısı kasa soğutması gibi sizin denemeniz lazım ısınmıyorsa voltajı yavaş yavaş arttırıp denemelisiniz.

Eyvallah silikon kalitesi muhabbeti nedir? Merak ettim galiba uygun olursa 3.7 yapıp işime bakarım.
Şöyle ki mesela 1600 AF ile forumda 4.5 Ghz yapan var 1.30 voltaj ile. Fakat ben 1.30 voltaj ile 3.80'i zor gördüm. İşlemci aynı olsa bile silikon farkı oluyor.

Şöyle ki mesela 1600 AF ile forumda 4.5 GHz yapan var 1.30 voltaj ile. Fakat ben 1.30 voltaj ile 3.80'i zor gördüm. İşlemci aynı olsa bile silikon farkı oluyor.

Hımm yani fabrika çıkışlı her işlemci aynı olmuyor deneme-yanılma muhabbeti sağ ol dostum.
Şöyle ki mesela 1600 AF ile forumda 4.5 GHz yapan var 1.30 voltaj ile. Fakat ben 1.30 voltaj ile 3.80'i zor gördüm. İşlemci aynı olsa bile silikon farkı oluyor.

Sıcaklık değeri nasıl hangi soğutucu kullandın?

Hımm yani fabrika çıkışlı her işlemci aynı olmuyor deneme-yanılma muhabbeti sağ ol dostum.

Sıcaklık değeri nasıl hangi soğutucu kullandın?
Aynen. Ben 3.85 Ghz'de kullanıyorum (daha üstünü göremedim, çok dandik silikon var benim işlemcide) 1.38 voltaj verdim boşta 35 yükte 55 derece ama ben Wraith Prism kullanıyorum. Stok soğutucu(Wraith Spire olması lazım) ile 45 derece 3.70 Ghz'de boşta kullanıyordum yük altında ise 70 dereceyi görüyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı