R5 1600X Mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Kartos3

Kilopat
Makaleler
2
Merhaba, bir süredir bilgisayarımda mavi ekran hatası almaktayım. Problemin ne olduğunu çözemedim. Oyun oynarken, internette dolaşırken, video izlerken ve hatta bir şey yapmıyorken bile hata veriyor. Benchmark ve stress testi yaptım, bir problem çıkmadı. Sizce sorun nedir?

Sistem özellikleri:
  • Aorus RX 580 8 GB
  • ASUS ROG B350-F GAMING
  • Ryzen 5 1600X
  • 16 GB Vengeance RGB Pro
  • Samsung 860 Evo 500GB SATA
Minidump dosyaları: https://www.dropbox.com/sh/qnrc2jy76jarj2v/AAC4rG4yTm37HkArwt1avFO-a?dl=0

En başta DDU ile var olan ekran kartı sürücünü sil. Sonra aşağıya bıraktığım sürücüyü indir.

DDU rehberi.
DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi | Technopat Sosyal

Sürücü. Adrenalin 2020 Edition 20.11.2 Recommended (WHQL) bu sürücüyü indir.

"sfc /scannow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

MSI AfterBurner kaldır.

GPU-Z kaldır.

Corsair ile alakalı yazılımları kaldır.

GIGABYTE ile alakalı bir yazılım varsa kaldır. Galiba RGB Fusion bu yazılım.

Windows güncelleştirmesi varsa kesin yapın. Çünkü gerçekten eski Windows10 sürümü kullanıyorsunuz.
Son durum nedir?

@Kartos3

Son düzenleme:
Merhaba, sorununuz çözüldü mü acaba? Çözüldüyse minidump incelemelerinde insanların kendini geliştirmesi ve konuların çözüme kavuştuğunun belirtilmesi için, çözülmediyse de varsa yeni minidump dosyalarının incelenmesi ya da farklı çözümler denenmesi için geri dönüş yapmanız oldukça önemli.

Merhaba, bu aralar biraz yoğun olduğum için foruma giremedim kusura bakmayın, tüm işlemleri yaptıktan sonra sadece 1 kere hata verdi, bu ilerleyen zamanlarda sorun çıkarır mı bilmiyorum fakat sonra tekrardan hata almadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…