Çözüldü R5 1600X sabit hız sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xPreFricks

Kilopat
Merhaba,

R5 1600X işlemci sahibiyim. Anakart olarak B350 Tomahawk kullanıyorum. 16 GB 3200(işlemci ya da anakart kaldırmadığı için 2666 MHz'de çalıştırıyorum. ) MHz RAM kullanıyorum kule tipi Corsair işlemci soğutucu kullanıyorum. Bugün dikkatlice kasamı ve işlemcimi temizleyip macunu değiştirdim ve güzelce soğutucuyu takıp çalıştırdım fakat ne hikmetse hız sabitlenmesi sorunu yaşıyorum. Hız 540-550 MHz'de sabit kalıyor. Normalde 3600 MHz olması gerek işlemci sıcaklığı 65-77 derece aralığında. Windows 10 son sürün tüm güncelleştirmelerim tam BIOS son sürüm. Bazen 550 MHz'den yukarı çıkıyor fakat oyuna girdiğimde MSI Afterburner ile baktığımda 550'ye gerilediğini görüyorum ve ciddi FPS kaybediyorum.

Çözüm
Soğutucu montajında sorun yaşamızsınız gibi. O çekirdek hızlarında 77 derece oluyorsa bir sıkıntı var.
Cevaplarınız için teşekkürler fakat.
@judgmennt
Arkadaşımızın dediği çıktı yüksek ihtimal termal macunum kötü ve o sıkıntı yaptırıyr. Bir de ben soğutucu fanlarını ters takınca olan olmuş.
Ama şöyle bir sıkıntı daha var sıcaklık ne kadar 77 derece gösterse de söktüğümde işlemcim ılıktı. Elim ile rahatça dokunabildim, termal macunu çok az daha sürüp kapattım ve hala 75 derecede gösteriyor ama ani FPS düşüşleri vs yaşatmıyor.

@Emir M.
Evet 550 MHz de çalışıyor fakat çok kasma yaşatıyor :)

Herkese teşekkürler sorunum çözülmüştür.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı