Merhaba öncelikle okuduğunuz için teşekkürler. 15bin TL kadar ayırdığım bir bütçem var ancak tamamını harcamalıyım diye algılamayın sadece en verimli iyileştirmeyi yapmak istiyorum. Bilgisayar toplama ile ilgili orta seviye bilgim var diyebilirim MMORPG oyuncusuyum arada yazılım ve MOBA oyunları için kullanıyorum. Şu anki PC'mde MMORPG'lerde ani kamera hareketlerinde anlık donmalar yaşıyorum FPS sabitken. Hedefim 5 yıl daha Unreal Engine 5 ile yapılan oyunlarda bile rahat bir kullanım oluşturan bilgisayarı bulmak performans düşkünü değilim konfor ve stabil olması önceliğim. Isınma, ses, kronik arıza yazılım sorunları. AMD 1600X imden çok sorunlar çektim o yüzden AMD'den çekiniyorum. Ekran kartı yetersiz kalabilir ancak onu daha sonra yenilemeyi düşüniyorum üst segment 3070 Ti seviyesinde ekran kartı eklemek istiyorum ve sonra RAM'lerimi iyileştirmek. 1080P'de en fazla 2K da kullanabilirim 120Hz monitörüm var o yüzden kendimce işlemci yenilemeyi düşünüyorum bunun için;
Amazon.com.tr
www.teknobiyotik.com
i5 12600K ve en uyumlu eklenen Z690'lardan MSI Pro Z690-A eklemeyi düşündüm (güzellik şekil kaydım yoktur) tavsiyelerinizi bekliyorum yanlış yerden değiştirmeye başladıysam onu da yazabilirsiniz. Aşağıya sistemimi bırakıyorum şimdiden yazdığınız için teşekkürler.
Amazon.com.tr
Intel Core i5-12600K 3.70GHz (Turbo 4.90GHz) 20MB Cache LGA1700 12.Nesil İşlemci - Kutulu | Teknobiyotik
En özel fiyatlı gaming bilgisayarlar, kampanyalı ürünler, bilgisayar toplama, ekran kartı, RAM, SSD ve tüm bilgisayar bileşenlerinin en doğru adresi...
i5 12600K ve en uyumlu eklenen Z690'lardan MSI Pro Z690-A eklemeyi düşündüm (güzellik şekil kaydım yoktur) tavsiyelerinizi bekliyorum yanlış yerden değiştirmeye başladıysam onu da yazabilirsiniz. Aşağıya sistemimi bırakıyorum şimdiden yazdığınız için teşekkürler.
- CPU: AMD Ryzen 5 1600X.
- GPU: MSI Gaming GeForce GTX 1080 8 GB GDDR5X SLI DirectX 12.
- SSD: Crucial P5 3D NVMe PCI-e M.2 500GB(sonradan yükseltmek için aldığım M.2 SSD)
- Corsair Force LE200 SSD 120GB.
- HDD: WD 1TB Blue 3, 5" SATA III 6Gbit/s 7200 RPM 64MB cache.
- RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 3000 C15 2x8GB.
- Anakart: ASUS Prime B350-Plus
- CPU soğutma: Cooler Master Masterliquid Lite 240 sıvı soğutma AM4 destekli 240mm radyatör MLW-D24M-A20PW-R1 (sonradan yenilenen bir parça)
- Kasa: Cooler Master Masterbox(büyük ve sağlam eski kasalardan herhangi bir yer sorunu yaratacağını sanmıyorum)
- PSU: High Power 750W 80+ Gold performance gd aktif PFC güç kaynağı(sonradan yenilenen bir parça)
- Wi-Fi kart: ASUS PCE-AC51 dualband kablosuz PCI-e adaptör.