R5 1600X ve GTX 1050 Ti darboğaz yapıyor

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500
Asus prime b350m-a
Msi ventus xs gtx1650 4gb
Msi g244f 170hz gaming monitör
Kingston hyperx 2400mhz 16gb (2x8) ddr4
Aerocool 600watt
Samsung 960 evo 250gb m.2 ssd
Gigabyte 120gb sata ssd
Wd blue 7200rpm 1tb desktop hdd 2x
GTX 1050 Ti 4 GB.
Ryzen 5 1600X.
16 GB RAM (8 GB kullanılabilir)
ASUS Prime B350-M'a
Arkadaşlar bu sistem Forza Horizon Valorant CS:GO World War Z Steam PUBG oyunlarda darboğaz yapıyor. PC'yi ilk aldığım gün Forza çok akıcı oynatıyordu ekran kartıda 100 kullanıyordu şimdi %60'lara düştü kullanım Valorant'ta 250 300FPS alıyordum şimdi 100 150 FPS alıyorum sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi yoran bir uygulama veya zararlı yazılım çalışıyor olabilir. Bu sorunu almaya başladığınız zamanlar kurduğunuz uygulamaları kaldırın, virüs taraması da yapın bir bakalım.

Ayrıca neden 16'nın tamamını kullanamıyorsunuz bir yere mi ayırdınız belleği?

Virus olabilir veya PC güç tasarrufu modunda kalmıştır benim de başıma gelmişti.

Güzel bir temizlik şart. Komple böyle termal macun değişikliği ve format çözer bunu bence. Bellekleri de kontrol edersiniz hem. Ne zaman aldınız sistemi?

Hocam donanıma 8 GB ayırmış ne yapsam yapim çözemedim MSConfig'den yapmıştım çözülmüştü ertesi günü tekrar öyle oldu.
RAM'lerin yerlerini değiştirince PC açılmıyor.

Güzel bir temizlik şart. Komple böyle termal macun değişikliği ve format çözer bunu bence. Bellekleri de kontrol edersiniz hem. Ne zaman aldınız sistemi?
2 hafta oldu

Hocam donanıma 8 GB ayırmış ne yapsam yapim çözemedim MSConfig'den yapmıştım çözülmüştü ertesi günü tekrar öyle oldu.
RAM'lerin yerlerini değiştirince PC açılmıyor.

2 hafta oldu

RAM'leri sök birini tak calistir sonra kapat diğerini tak çalıştır. Sorunu çözülür büyük ihtilmal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…