Evet arkadaşlar sizlere daha önce hiç karşılaşmadığım bir sorundan bahsedeceğim. Ben AMD'nin eski seri ekran kartlarından Radeon R5 200 series modelini kullanıyorum. Doğal olarak performanstan çok da bir beklentim yok. Genelde eski oyunları oynadığım için bu ekran kartını yeterli buldum. PC formattan geldi ve ekran kartı sürücülerinin yüklü olmadığını gördüm. AMD'nin bu kartlara sürücü desteği vermediğini biliyorum zar zor bir tane sürücü buldum ve yükledim. Ama oyunlarda FPS 20'nin üstüne çıkmadı yardımcı olursanız sevinirim.
Oynadığım oyunlar:
Crysis 2.
Farming Simulator 2017.
Euro Truck Simulator 2.
Assassin's Creed IV Black Flag.
NFS Most Wanted 2.
Sistem özelliklerim:
Windows sürümü: Windows 10 Home Single Language.
Depolama birimi: SSD 120 GB - HDD 500 GB.
İşlemci: Intel Pentium G3220 3.00 GHz.
Yüklü bellek (RAM): 4 GB.
Sistem türü: 64 Bit.
DDU ile driverları kaldırıp https://www.amd.com/en/support bu siteden isterseniz otomatik algılamayı indirip kurun isterseniz kendi driverınızı bulup elle kurulum yapın.
DxDiag görüntüsünü atarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
Hocam o kart ile zaten o FPS'leri almanız normal. Mesela AC Black Flag oyununu HD 6670 ile oynuyorum ve 30 FPS alıyorum. Sizin o kart ile o değerleri almanız bana gayet normal geliyor. Büyük ihtimalle yapılacak bir şey yoktur da. Bu arada eğer ekran kartı driverinizi doğru yüklemeseydiniz 3FPS falan alırdınız
DDU ile driverları kaldırıp https://www.amd.com/en/support bu siteden isterseniz otomatik algılamayı indirip kurun isterseniz kendi driverınızı bulup elle kurulum yapın.
DxDiag görüntüsünü atarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
Hocam o kart ile zaten o FPS'leri almanız normal. Mesela AC Black Flag oyununu HD 6670 ile oynuyorum ve 30 FPS alıyorum. Sizin o kart ile o değerleri almanız bana gayet normal geliyor. Büyük ihtimalle yapılacak bir şey yoktur da. Bu arada eğer ekran kartı driverinizi doğru yüklemeseydiniz 3FPS falan alırdınız
Doğru yüklediğimi düşünüyorum. bu arada Driver Booster programıyla yüklemeyi denedim yanlış yüklüyor Windows 10'un formattan sonra driverları otomatik yüklememesi şaşırttı.
Bende bu karttan önce HD 8510 kullanıyodum ondada aynı sorunu yaşayınca R5 Serisine geçmek istedim. pinlerde bi sıkıntı olabilir mi?