R5 230 işlemci önerisi

jeykx

Hectopat
Makaleler
1
Eski bir bilgisayara sahibim. Gerçekten eski. Çok yüksek grafikli oyunlar oynamam. Düşük ayarda bile olsa işlemci darboğaz oluyor. Bu sistem için alınabilecek en uygun işlemci nedir? LOL Paladins gibi oyunları oynatsa yeter.
PC özellikler: 4 GB DDR2 RAM.
AMD Athlon X2 245 2.9GHz.
AMD Radeon R5 230 2 GB ekran kartı.
Anakart ASUSTEK M2N68-AM SE2.
120GB SSD.
500GB harddisk.
Windows 10 Pro.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski bir bilgisayara sahibim. Gerçekten eski. Çok yüksek grafikli oyunlar oynamam. Düşük ayarda bile olsa işlemci darboğaz oluyor. Bu sistem için alınabilecek en uygun işlemci nedir? LOL Paladins gibi oyunları oynatsa yeter.
120GB SSD.
500GB harddisk.
Windows 10 Pro.
Hazır indirimde almanı öneririm. ileride ekran kartı yükselitrsen işine de yarar.. ;;;

Şuan ki işlemci zaten tam o ekran kartına göre. Eğer işlemci yükseltmesi yapacaksan, beslemesi gereken bir ekran kartı da gerekli olur ki bu da GPU yükseltmesi de yapman gerek demek.
Hocam alakası yok? Adam şuan ki işlemcisinden memnun değil ve yeni bir işlemci satın almak istiyor. Bu demek olmuyorki işlemci yükseltti diye ekran kartını da mecbur yükseltecek. Vakti gelince yeni ekran kartını aldığı zaman onu besleyecek bir işlemcisi olsun şuan yeterli diye düşünüyorum. Yani şöyle diyim :) r5 1600 kullanıyorum, bu işlemci RTX 2060ı destekleyebilecek bir işlemci ama ben RX 570 ilen kullanıyorum :) Hayırlı bayramlar.
Hazır indirimde almanı öneririm. ileride ekran kartı yükselitrsen işine de yarar.. ;;;

Bunu kaçırmayın...
120GB SSD.
500GB harddisk.
Windows 10 Pro.
He aga bu arada o pc'yi seri windows 7ye çek. Şuan kullandığın işlemci zorlanabilir w10'da. Hem mis gibi güncelleme de almıyor win7. Ağızının tadına bakarsın mis gibii.
Haklı anakart konusunda.
Bütçeniz ne kadar? Anakartınızı da değiştirmeniz gerekiyor.
Haklı anakart konusunda.

@Fatih16xx Hayırlı bayramlar. Şimdi bak dediğimin ne kadar doğru olduğunu açıklayayım sana. Mevcut işlemci ekran kartını besliyor mu? Besliyor. Ekran kartı çok düşük bir model çünkü. Elinde bir miktar para var ve işlemci alacak peki o aldığı işlemciyi o anakarta takabilecek mi? Boşuna masraf. Yapacağı en mantılı hamle iyice para biriktirip anakart + işlemci + ekran kartı yükseltmesini üçünü bir yapmak. Tabi işin içine RAM'de giriyor. Yani işlemci yükseltmek istiyor diye direk işlemciyi al anakarta tak böyle bir şey yok. Şuan harcama yapmasına gerek yok onu anlatmaya çalışıyorum.

@Fatih16xx Hayırlı bayramlar. Şimdi bak dediğimin ne kadar doğru olduğunu açıklayayım sana. Mevcut işlemci ekran kartını besliyor mu? Besliyor. Ekran kartı çok düşük bir model çünkü. Elinde bir miktar para var ve işlemci alacak peki o aldığı işlemciyi o anakarta takabilecek mi? Boşuna masraf. Yapacağı en mantılı hamle iyice para biriktirip anakart + işlemci + ekran kartı yükseltmesini üçünü bir yapmak. Tabi işin içine RAM'de giriyor. Yani işlemci yükseltmek istiyor diye direk işlemciyi al anakarta tak böyle bir şey yok. Şuan harcama yapmasına gerek yok onu anlatmaya çalışıyorum.
yakında yeni pc alacağım en iyisi hiç bunlarla uğraşmiyim ben önerilieriniz için teşekkürler anladığım kadarıyla şimdilik buna masraf yapmaya gerek yok herkese iyi bayramlar sağolun

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı