R5 230 OC sıfırlanıyor

Makaleler
1
Bilgisayarı ilk açtığım zaman 1. fotodaki gibi OC ile PC başlıyor. 2-3 dakika sonra bilgisayarı kullandığım yerde önce çekirdek sonra bellek hızı normal hıza dönüyor. Kartım 625 MHz çekirdek hızı 667 bellek hızına sahip. 700-802 yaptım dediğim olay oluyor. Farklı hızlarda denedim gene aynı olay var. Eski sürücü denedim, güncel denedim zaten 2 tane driver var. AMD sitesinde hepsinde aynısı oluyor. Fotoğraflara bakarsanız anlarsınız. Sanırım BIOS'dan bir ayar yapılıyor ekran kartı kendini sıfırlıyor. Hem AMD hem MSI Afterburner üzerinden denedim sonuç aynı. Anakartımda ısınma sorunu var, bunu da belirteyim. İşlemci boşta 30-40 derece ekran kartı gözüküyor zaten.

Sistemim:
R5 230 Sapphire.
i5 661.
Ahm55 H55 Intel.

Aerocool VX 500 Plus.
Kingston 4 GB.
WD 1 TB HDD 7200 RPM.

oc 1.png
oc 2.png
oc 3.png

OC'nin amacı güçsüz kartı güçlendirmek zaten.
BIOS güncelleyip deneyin.
Voltaj yetmiyor olabilir mi?

Ne yapabileceksin en fazla? Merak ettim sadece. Kart ölü, güçsüz. Kaç yıllık GPU. Belki adamda pasif soğutması olan modeli bile olabilir. OC ile en fazla 5 FPS oynar gibi. Tutup kartı RX 550, GTX 750 olacak hali yok.

Ne yapabileceksin en fazla? Merak ettim sadece. Kart ölü, güçsüz. Kaç yıllık GPU. Belki adamda pasif soğutması olan modeli bile olabilir. OC ile en fazla 5 FPS oynar gibi. Tutup kartı RX 550, GTX 750 olacak hali yok.
Adam kartının ne kadar iyi olup olmadığını sormamış ki.
Hem dediklerini kendi de biliyordur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı