R5 2400 Sistem Güncelleme Tavsiyesi

abdullahxtdp

Megapat
Tekrar merhaba.

2018 yılında Vatan Bilgisayar'dan Exper marka bir kasa almıştım. Aslında PC toplayacaktım ama bütçem yetmemişti. Geçen iki sene zarfında bu kasaya iki adet SSD ekledim. Bu iki SSD'yi RAID0 teknolojisiyle kullanıyorum. Öteden beri harddisk kullanan biri olarak direkt bu yönteme geçince depolama hızı konusunda çağ atladım. Sonra bir de yine bütçem ancak yettiği için daha önce mining yapmakta kullanılmış, Recep Baltaş'ın eleştiri salvosuna uğramış Sapphire'in RX 570 8GB OC versiyon ekran kartını ikinci el olarak aldım.

Yükseltme için her bileşeni gündeme alıyorum. Yani ekran kartı, işlemci ve RAM gibi her parçayla ilgili teklife açığım. Size tavsiye konusunda bir çerçeve çizmek isterim. Havada tavsiye istemek uygun olmuyor. Bunun için bilgisayarda neler yaptığımın listesini buraya yazmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim;

İlk RAM'leri değiştirmek daha mantıklı. Elindekileri satıp 2x8GB minimum 3000 MHz RAM almalısın. Güç kaynağınla ilgili bir bilgi göremedim. Ekran kartı ve işlemci değişikliğinde muhtemelen güç kaynağında değişmesi lazım. Sonra alacağın ekran kartına göre bir işlemci bulursun. Araya anakartıda sıkıştırsan iyi olur.

İlk RAM'leri değiştirmek daha mantıklı. Elindekileri satıp 2x8GB minimum 3000 MHz RAM almalısın. Güç kaynağınla ilgili bir bilgi göremedim. Ekran kartı ve işlemci değişikliğinde muhtemelen güç kaynağında değişmesi lazım. Sonra alacağın ekran kartına göre bir işlemci bulursun. Araya anakartıda sıkıştırsan iyi olur.

Evet RAM yükseltme benim aklımda da var. Güç kaynağına şimdi bakma şansım yok ama yanlış hatırlamıyorsam 500-550 civarıydı. RX570 benim için yeterli kalan bir ekran kartı ama AMD'nin teknolojilerinin programlarla uyumunda problem var. Bundan dolayı NVIDIA ekran kartına geçmeyi düşünüyorum.

Bu anakarta hangi ekran kartı gider bunu öğrenmek lazım. Bir de işlemci yükseltme planım da var ama BIOS güncellemesi gerekirse öylece kalırım. Çünkü özelleştirilmiş BIOS olduğu için anakart üreticisinin BIOS dosyası yüklenmiyor.

Anakarta RTX 3090 bile takılabilir. Önemli olan işlemci ile olan uyumu. AMD ekran kartı alma taraftarı değilseniz 1080P'de Ryzen 2400G ile GTX 1660S güzel bir ikili olabilir. RTX 2060'da alabilirsin ancak bazı oyunlarda darboğaz olabilir ama kullanımda çok olumsuz bir etki yaratmayacağını düşünüyorum. Özelleştirilmiş BIOS hakkında bir bilgim yok maalesef.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı