R5 2400G APU nasıl devreye sokulur?

platt1234

Hectopat
Arkadaşlar ben temmuz gibi PC toplamayı düşünüyorum. Ama yeni Nvidia ekran kartı serisi beni heyecanlandırıyor o yüzden APU PC'yle biraz idare edip yeni nesilde orta güçlü bir ekran kartı(1060)almayı düşünüyorum.
Kafama takılan bazı sorular var öncelikle sistemi yazayım bi;
Ryzen 5 2400g
Gskill 2x8 2400MHz CL 15 RAM
Msi B350M PRO-VD plus.
1TB 7200rpm HDD
120 GB Corsair SSD
THERMALTE VIEW 80PLUS 27 600W kasa
Soruları madde madde cevaplarsanız sevinirim.

1)APU'yu nasıl devreye sokacaz anakarta monitör kablosu bağlayınca direkt devreye mi giriyor?

2)APU'yu kullanınca RAM otomatik 1GB kendine mi alıyor?

3)APU için driver vs. yüklemek gerekiyor mu?

4)Yeni ekran kartı takınca kendine aldığı 1-2 GB RAM nasıl devre dışı bırakırız?

5)APU'ya overclock yapmak mümkün mü?

6)Bir de B350 ana karta Vatan BIOS update yapar mı?

7)Vatana Windows USB'si götürsek kurarlar mı?

Şimdi sorabilirsiniz neden 3000 MHz almadın diye. Arkadaşlar işlemcinin RAM desteğine baktım 2400 MHz'e kadar RAM destekliyormuş. 3000'e zorlayınca hatalar falan çıkıyormuş, o yüzden 2400 MHz tercih ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle 3000 MHz fikrinden sizi alıkoyan biri varsa irtibatı kesin o kişiyle. APU sistemlerde RAM frekansı performansa büyük etki ediyor.

1) BIOS güncellemesi yapılıp anakart üzerinden görüntü alınarak kullanılıyor.

2) Evet, bu miktar ayarlanabilir. 2 GB fazlası gereksiz olacaktır.

3) Bildiğim kadarıyla hayır, bilgili kişiler gelip yanlışım varsa düzeltecektir.

4) BIOS üzerinden.

5) Ryzen APU'larda CPU ve GPU ayrı ayrı overclock yapılabilir, evet.

6) Çalışanlara ve alınan yere bağlı. Yakın zamanda Ryzen 2 çıkacağı için B450 anakartları beklemenizi öneririm.

7) Evinizde yarım saat sürmeyecek bir iş için Vatan'a mı gideceksiniz? Yine de cevap vereyim, alınan yere ve çalışanlara bağlı.

Öncelikle 3000 MHz fikrinden sizi alıkoyan biri varsa irtibatı kesin o kişiyle. APU sistemlerde RAM frekansı performansa büyük etki ediyor.

1) BIOS güncellemesi yapılıp anakart üzerinden görüntü alınarak kullanılıyor.

2) Evet, bu miktar ayarlanabilir. 2 GB fazlası gereksiz olacaktır.

3) Bildiğim kadarıyla hayır, bilgili kişiler gelip yanlışım varsa düzeltecektir.

4) BIOS üzerinden.

5) Ryzen APU'larda CPU ve GPU ayrı ayrı overclock yapılabilir, evet.

6) Çalışanlara ve alınan yere bağlı. Yakın zamanda Ryzen 2 çıkacağı için B450 anakartları beklemenizi öneririm.

7) Evinizde yarım saat sürmeyecek bir iş için Vatan'a mı gideceksiniz? Yine de cevap vereyim, alınan yere ve çalışanlara bağlı.

Çok teşekkürler ama b450 anakartlar ne zaman çıkar?
3000mhz alsam 2x8 xmp ile 3000mhz yapsam içbir sıkıntı çıkmaz değil mi?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı