R5 2400G Sistem Oyun Oynarken Ekranın Bozulması

Aeria Gloris

Hectopat
Yer
Aydın/Nazilli
Daha fazla  
Meslek
Geleceğin Yazılım Mühendisi
Merhaba. Oyun oynarken birden resimdeki gibi bir şey oldu. Sonra bilgisayar yeniden başladı. Sorunun kaynağı nedir acaba?
28944262_10208706932750380_680343466_o.jpg

Sistemim:
  • Ryzen 5 2400G
  • Asus Prime B350- Plus
  • CORSAIR 16GB (2x8GB) VENGEANCE LED Kırmızı DDR4 3200Mhz CL16 Dual Kit Ram
  • Vega 11 GPU
  • WD Blue 1 TB 7200 RPM
  • Windows 10 Pro
  • Sürücüler ve BIOS güncel.

Çözüm bilen var mıdır? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Oyun oynarken birden resimdeki gibi bir şey oldu. Sonra bilgisayar yeniden başladı. Sorunun kaynağı nedir acaba?
Eki Görüntüle 287229

Sistemim:
Ryzen 5 2400G
Asus Prime B350- Plus
CORSAIR 16GB (2x8GB) VENGEANCE LED Kırmızı DDR4 3200Mhz CL16 Dual Kit Ram
Vega 11 GPU
WD Blue 1 TB 7200 RPM
Windows 10 Pro
Sürücüler ve BIOS güncel.

Çözüm bilen var mıdır? Teşekkürler.
Sadece oyun oynarken mi oluyor? PSU bilgilerini de merak ettim. Hangi grafik çıkışını kullanıyorsun? Anakartın diğer grafik soketleriyle denedin mi? Denediysen aynı sorun yaşanıyor mu?

Başlığı biraz saçma yazdığım için 1 günlük uyarı aldım. Geç cevabım için kusura bakmayın.
Sorunu ikinci kez yaşadım. Sadece oyun oynarken oluyor.
600W 80plus Cooler Master Psu kullanıyorum.
Anakart üzerindeki HDMI çıkışını kullanıyorum. Diğer soketlerle denemedim ama bu sorundan sonra bilgisayarın yeniden başlamasından dolayı, sorunun kullandığım grafik çıkışından kaynaklandığını düşünmüyorum.
Şimdi farkettim de işlemcim 3900GHz de çalışırken fazla ısınıyor. ( 80 C civarı) O yüzden işlemciyi 3600GHz ye düşürdüm.
Acaba sorunun sebebi nedir? Tekrar yaşar mıyım?

Başlığı biraz saçma yazdığım için 1 günlük uyarı aldım. Geç cevabım için kusura bakmayın.
Sorunu ikinci kez yaşadım. Sadece oyun oynarken oluyor.
600W 80plus Cooler Master Psu kullanıyorum.
Anakart üzerindeki HDMI çıkışını kullanıyorum. Diğer soketlerle denemedim ama bu sorundan sonra bilgisayarın yeniden başlamasından dolayı, sorunun kullandığım grafik çıkışından kaynaklandığını düşünmüyorum.
Şimdi farkettim de işlemcim 3900GHz de çalışırken fazla ısınıyor. ( 80 C civarı) O yüzden işlemciyi 3600GHz ye düşürdüm.
Acaba sorunun sebebi nedir? Tekrar yaşar mıyım?
Aslına bakarsan 80C yükte yüksek gibi görünsede sınır 90C dir. 80de kapatmaması lazım. Grafik çıkışlarını denemeni öneririm. Converter vs. kullanıyorsan bunlardan da kaynaklanabilir.

Aslına bakarsan 80C yükte yüksek gibi görünsede sınır 90C dir. 80de kapatmaması lazım. Grafik çıkışlarını denemeni öneririm. Converter vs. kullanıyorsan bunlardan da kaynaklanabilir.
Ben ısı değerlerine bilgisayar yeniden başladıktan sonra baktım. Belki de 90C ye varmıştır.
Araştırdığıma göre bu ısınma normal değil acaba bir yerde yanlış mı yaptım ya da donanımsal bir hata mı var?

Aslında sıcaklık biraz yüksek. Bu konuda çeşitli görüşler ve fikirler olsa da 80 derecenin üzerine çıkmamalı genel kullanımda. 70 derece ve altı en ideal sıcaklıklardır. Bu işlemci normal hızlarda stres testinde iken bile maksimum 80 derece oluyor. Siz hız aşırtma yapmışsınız ve işlemciyi stres testinden daha az yoran bir işlem yaparken 80 ve üzerine çıkması normal değil. Afterburner kullanarak oyun içi sıcaklık değerlerini bizimle paylaşın. Hız aşırtma işlemini de stabil şekilde yapın. Hemen kullanmaya başlamadan önce stabil olup olmadığını kontrol edin.

Aslında sıcaklık biraz yüksek. Bu konuda çeşitli görüşler ve fikirler olsa da 80 derecenin üzerine çıkmamalı genel kullanımda. 70 derece ve altı en ideal sıcaklıklardır. Bu işlemci normal hızlarda stres testinde iken bile maksimum 80 derece oluyor. Siz hız aşırtma yapmışsınız ve işlemciyi stres testinden daha az yoran bir işlem yaparken 80 ve üzerine çıkması normal değil. Afterburner kullanarak oyun içi sıcaklık değerlerini bizimle paylaşın. Hız aşırtma işlemini de stabil şekilde yapın. Hemen kullanmaya başlamadan önce stabil olup olmadığını kontrol edin.
Facebook üzerinden giriş yapamadığım için bu hesaptan yazıyorum.
Sorunu tekrar yaşadım. Bu sefer sıcaklıklar 58 C yi bile geçmedi.
Hız aşırtmayı kapattım. Hatta 3200MHz Ramleri 3133MHz ye düşürdüm. Ama yine aynı sorunla karşılaştım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı