R5 2400G'in yanına GTX 1660 Ti alınır mı?

J4UNE

Kilopat
Daha fazla  
  • Yukarıda sistemdeki GTX 760'in RAM'lerinde sorun vardı fakat 1,5 senedir sorunsuz kullandım. Geçen gün PC donarak kapandığında sonra açılışlarında ekranda kırmızı noktalar belirdi. Ve aygıt yöneticisinden GTX 760 ünlem işaretiyle gözüküyordu. Birçok yol denedim fakat donanımsal olduğunu düşündüğüm için ekran kartını bir kenara koyacağım sanırım.

Yeni ekran kartı olarak GTX 1660 Ti düşünüyorum. MSI'ın Ventus ya da Armor serisininden alabilirim. Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1660 Ti sizi uzun süre idare edecektir, bence mantıklı bir seçim. Bütçenizi belirtirseniz alternatif seçenekler de sunabiliriz size.

Teşekkürler. Bütçem 2000 ve civarı.

Bir miktar darboğaz yapma ihtimali var fakat ultra ayarlarda oynayarak çok bir sorun yaşayacağınızı sanmam.
2400g ve 1660ti ile birlikte olan test videosuna baktım, darboğaz göremedim açıkça. En fazla %2'lik bir darboğaz olabilir o da bazı durumlarda.

1660ti yerine 2300TL'ye düşen RX5700 alınmalı.
1660 Ti önermem indirimleri takip etmenizi tavsiye ederim RX5700 alabilirsiniz o 1660Ti fiyatına.
Öncelikle AMD GPU'larına karşı biraz ön yargım var. O yüzden AMD ekran kartı almak pek aklıma yatmıyor. RX5700 yeni bir kart, mimarisi düzenlenmiş, karşılaştırmaya da bakacak olursak 1660ti'ın 1.5 katı neredeyse. Fiyat olarak 2300'e pek göremedim, genelde fiyatları 2500-2600. Gördüm diyelim aklıma şu takılıyor, ben 2400G için 1660Ti'yı uç nokta olarak görüyorum. Daha ilerisini yani daha güçlü bir ekran kartını kaldırabileceğinden emin değilim.

İlla 1660Ti istiyorsan Gaming X almanı tavsiye edebilirim anca. Kart ısınmadığı için extradan bost yapabiliyor çok araştırdım.. Msı Gaming X 1950 mhz lere çıkabiliyor resmi değerlerinde üstünde ve alan kullanıcılarda bunu görüp ayrıca mutlu olmuşlardır. Şaşırdıkları için :) İndirimleri takip etmeyi unutma. İyi günler...

Teşekkürler. Bütçem 2000 ve civarı.

2400g ve 1660ti ile birlikte olan test videosuna baktım, darboğaz göremedim açıkça. En fazla %2'lik bir darboğaz olabilir o da bazı durumlarda.

Öncelikle AMD GPU'larına karşı biraz ön yargım var. O yüzden AMD ekran kartı almak pek aklıma yatmıyor. RX5700 yeni bir kart, mimarisi düzenlenmiş, karşılaştırmaya da bakacak olursak 1660ti'ın 1.5 katı neredeyse. Fiyat olarak 2300'e pek göremedim, genelde fiyatları 2500-2600. Gördüm diyelim aklıma şu takılıyor, ben 2400G için 1660Ti'yı uç nokta olarak görüyorum. Daha ilerisini yani daha güçlü bir ekran kartını kaldırabileceğinden emin değilim.
Şu anda ufak bir darboğazın pek zararı olmaz. Bir yıl sonra işlemci değiştirirsen farkı hissedersin.

İlla 1660Ti istiyorsan Gaming X almanı tavsiye edebilirim anca. Kart ısınmadığı için extradan bost yapabiliyor çok araştırdım.. Msı Gaming X 1950 mhz lere çıkabiliyor resmi değerlerinde üstünde ve alan kullanıcılarda bunu görüp ayrıca mutlu olmuşlardır. Şaşırdıkları için :) İndirimleri takip etmeyi unutma. İyi günler...
İlla 1660Ti istemek değil, işlemcinin uyacağından pek emin değilim. Test videosu olsa emin olabilirdim. :) MSI GTX 1660 Ti GAMING X de 2500₺ civarı. Onun yerine gerçekten AMD RX 5700 alınır indirimlerle ve alsam monütörümdeki FREESYNC'i kullanabilmiş de olabilirim. Fakat yine işlemcim buna elverişli olur mu bakmak lazım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı