Çözüldü R5 2500X ve 1660 Super sistem oyunlara geç giriyor ve donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DnzGamebox

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba sistemim aşağıdaki gibidir:

İşlemci: 1 X AMD Ryzen 5 2500X soket AM4 3.6GHz 8MB 65W 14nm işlemci-kutusuz
Anakart: 1 X Gigabyte GA-AB350M-D3V anakart.
Bellek: 8*2 16 GB 3600 GHz RAM.
Ekran kartı: 1 X NVIDIA 1660 Super 6 GB 192 bit.
Hard disk: 1 X Seagate 1TB ST1000DM010 3.5
Kasa: 1 X Gamepower uranos Gaming mid ATX kasa.
Power Supply: 1 X Gamepower GP-500 apfc 14cm 80+ Bronze 500W PSU.
Gaming Soğutucu/Overclock: 1 X Gamepower GF-30b 12cm mavi ring LED'li kasa fanı.
SSD: 1 X James Donkey JD120 120GB 2.5

Oyunlarda çok daha stabil iken donmalar geç girme vb. sorunlar yaşamaya başladım sizce neden? İşlemcim sanki ekran kartına yetersiz mı kalıyor bilemedim. Yardımci olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Oyunda iken sıcaklığa nasıl bakıyorum bilmiyorum bakıp hazicam , dediğiniz gibi 5 yıllık bir sistem ekran kartı hariç windos SSD kurulu harici tüm oyunlar harddiskte

SSD kurulu oyun yok sadece Windows kurulu tüm oyunlar harddiskte aynı oyunalrda önceden böyle geç acia donma olmuyordu , macun sipariş ettim yarın bir bakım yapicam ama değişir mi bilmiyorum imkanım olsa işlemciyi değiştiricem ama boşuna 5-6 bin TL vermek istemiyorum
Hocam fps düşük değilse macunla alakalı değil. Takılmalar Hdd yüzünden gerçekleşiyor muhtemelen. Anakartınız da varsa M2, yoksa Sata3 bir SSD almak zorundasınız. Oyununuzu oynayacağınız zaman oyun dosyalarını SSD'ye taşıyarak kullanabilirsiniz ancak uzun vadede canınızı sıkar ve SSD'nin ömrünü buna harcamak çok hoş olmaz bence. O yüzden 1tb bir Sata3 SSD almak hem çok pahalıya mal olmaz hem de sorununuzu çözmekle beraber bilgisayarınızı çok ciddi hızlandırır.
SSD'n yok (varda 120 GB oyunlar büyük ihtimal HDD'de) çünkü geç girmesi normal oyunlara. Donmalar için ise sıcaklık değerlerini paylaşır mısınız?

Arkadaşlar merhaba sistemim aşağıdaki gibidir:

İşlemci: 1 X AMD Ryzen 5 2500X soket AM4 3.6GHz 8MB 65W 14nm işlemci-kutusuz
Anakart: 1 X Gigabyte GA-AB350M-D3V anakart.
Bellek: 8*2 16 GB 3600 GHz RAM.
Ekran kartı: 1 X NVIDIA 1660 Super 6 GB 192 bit.
Hard disk: 1 X Seagate 1TB ST1000DM010 3.5
Kasa: 1 X Gamepower uranos Gaming mid ATX kasa.
Power Supply: 1 X Gamepower GP-500 apfc 14cm 80+ Bronze 500W PSU.
Gaming Soğutucu/Overclock: 1 X Gamepower GF-30b 12cm mavi ring LED'li kasa fanı.
SSD: 1 X James Donkey JD120 120GB 2.5

Oyunlarda çok daha stabil iken donmalar geç girme vb. sorunlar yaşamaya başladım sizce neden? İşlemcim sanki ekran kartına yetersiz mı kalıyor bilemedim. Yardımci olursanız sevinirim.

Bu sorunu sadece HDD'ye kurulmuş oyunlarda mı yaşıyorsunuz?

SSD'n yok (varda 120 GB oyunlar büyük ihtimal HDD'de) çünkü geç girmesi normal oyunlara. Donmalar için ise sıcaklık değerlerini paylaşır mısınız?
Oyunda iken sıcaklığa nasıl bakıyorum bilmiyorum bakıp hazicam , dediğiniz gibi 5 yıllık bir sistem ekran kartı hariç windos SSD kurulu harici tüm oyunlar harddiskte

Bu sorunu sadece HDD'ye kurulmuş oyunlarda mı yaşıyorsunuz?
SSD kurulu oyun yok sadece Windows kurulu tüm oyunlar harddiskte aynı oyunalrda önceden böyle geç acia donma olmuyordu , macun sipariş ettim yarın bir bakım yapicam ama değişir mi bilmiyorum imkanım olsa işlemciyi değiştiricem ama boşuna 5-6 bin TL vermek istemiyorum

Hocam fps düşük değilse macunla alakalı değil. Takılmalar Hdd yüzünden gerçekleşiyor muhtemelen. Anakartınız da varsa M2, yoksa Sata3 bir SSD almak zorundasınız. Oyununuzu oynayacağınız zaman oyun dosyalarını SSD'ye taşıyarak kullanabilirsiniz ancak uzun vadede canınızı sıkar ve SSD'nin ömrünü buna harcamak çok hoş olmaz bence. O yüzden 1tb bir Sata3 SSD almak hem çok pahalıya mal olmaz hem de sorununuzu çözmekle beraber bilgisayarınızı çok ciddi hızlandırır.

Çözüm
Anladım şimdilik temizlik ve macun değişimi yapicam 3-5 ay sonra M2 SSD ve M2 uyumlu bir anakart alicam marka tavsiyeniz varsa dinlerim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı