R5 2600 1650 Super RDR2 VRAM uyarısı

İşletim sistemi
Windows 11

Keobzz

Centipat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance LPX 2x8 GB 3200 MHz
Ekran kartı
GTX 1650 SUPER
Anakart
ASUS Prime B450M-K
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600
Arkadaşlar oyunun grafiklerini NVIDIA GeForce Experience'dan optimize ettim. Grafikler şu şekilde:

Herhangi bir sıkıntı yok yağ gibi akıyor oyun grafikler de iyi ama sürekli şu uyarı bildirimini veriyor.

Ama oyunda kasma falan hiçbir şey yok 60 FPS sabit. (Sadece oyunun başlarında sıkıntı yokken bir anda FPS 20'ye düştü kapattım açtım düzeldi o da) neden böyle bir bildirim geliyor acaba bir problem çıkarır mı bilgisayara? Yoksa bug mı? Vallahi ayar oldum ya.

Dosya Ekleri

• Red Dead Redemption 2 Screenshot 2023.04.29 - 15.19.55.25.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 47
Oyun VRAM'i ucu ucuna kullandığı için uyarıyor. Yani arada sırada çökebilir ama bozulur mu bilemem.

4 GB VRAM muhtemelen yetersiz kalıyor ve bu uyarıyı veriyor, bazı oyunlar düşük VRAM performansın bir miktar düşmesine sebep oluyor. Yani misal olarak 5GB VRAM'e ihtiyaç duyan bir oyunu ele alalım, RX 580'in 4 GB'lık versiyonu ile 70FPS alıyorsak aynı kartın 8 GB'lık modeli ile 76-77 FPS'lere çıkıyoruz. Ancak Forza Horizon 4 gibi bazı oyunlarda ise VRAM yetersizliği uyarı ile beraber oyunun 50FPS'den bir anca 20FPS'e düşmesi gibi yani FPS'in ve doğal olarak oyunun akıcı olmaması sorunu oluşuyor. Oyunda bir akıcılık sorunu yok ise bir sorun yok, kaldı ki bilgisayara herhangi bir problem yaratmaz.

herhangi bir problem yaratmazsa eyvallah devam o zaman Çünkü grafikleri düşürünce acayip kötü gözükmeye başlıyor oyun. Böyle daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…