Merhaba yeni bir sistem aldım, sistem özelliklerim ( A320 ASRock HDVR-4 -Ryzen 5 2600 Galax GTX1660 Super 1 çubuk 8 GB 3200MHz RAM 520 GB SSD - 500W PSU ) 3 gün önce elime ulaştı. Windows'u kurmak oyun yüklemek derken 3 gün geçti işte OCCT testlerini ilk elime aldığımda yapmıştım her testi 30 dakika çalıştırdım hata tespit edilemedi dedi. Ben de sorun yok galiba deyip GTA 5'i yüklemeye koyuldum. Monitörüm 1600X900 60Hz HDMI’yı VGA'ya dönüştüren kısa bir kabloyla ekran kartına bağlıyorum yakında 1080P 144 Hz bir ekran almayı düşünüyorum FurMark testinde GPU %100 kullanılırken GTA 5'de ayarlarda ve NVIDIA panelinde v-Sync kapalı olmasına rağmen %30 %35 darboğaz yaşanıyor. Sebep FPS'in kitlenmesi değil çünkü Advanced ayarları açtığımda FPS 35leri görürken bile GPU %60 kullanılıyor. Sorun CPU'da değil çünkü CPU sürekli sabit olarak %30 kullanılıyor tek çekirdek belki darboğaz oluyordur deyip tüm çekirdeklerin kullanım yüzdelerini açtım. En yükseği %60 yani tek çekirdektende darboğaz olmuyor, peki bu GPU neden darboğaz oluyor? Bir türlü çözemedim.